Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

WORKSHOPS

Workshops fotografie voor particulieren en bedrijven

SmartPhone Workshop

Casa Asombrosa Smartphone fotografie

Particulieren

Volg de workshops smartphone fotografie en leer hoe je nog betere, mooiere, leukere foto’s kunt maken met je smartphone!
Je SmartPhone is vaak de enige camera die je bij je hebt. En stel jij jezelf ook steeds de vraag, hoe kan ik beter doen?
Dan hebben wij voor u een leuke workshop vol tips & tricks. Iedereen weet dat er steeds meer foto’s gemaakt worden met de smartphone. Hij is klein, je hebt hem altijd bij je en ze worden steeds beter om mooie foto’s mee te maken. Deze workshop is voor iedereen met een iOS, Android. De workshops zijn leerzaam en gezellig en creatieve opdrachten passen we aan uw wensen aan. Wij beschikken over een mooie workshop ruimte maar meestal werken wij gewoon op locatie. Alles is mogelijk om de workshop te laten slagen.
Wil jij vanaf nu ook mooie foto’s maken?

Workshop, bedrijven, smartphone, workshop-bedrijven-smartphone

Bedrijven

Tijdens de fotografie workshops voor bedrijven welke ik doe. Krijg ik vaak de vraag, hoe kan ik zelf mooiere beelden maken? Welke camera heb ik nodig of kan het ook met mijn telefoon? Wanneer we jouw foto’s gebruiken krijgen we veel reactie’s! Maar met onze eigen foto’s worden onze plaatsingen veel minder geliked! En in het bijzonder, het wordt er veel minder gereageerd.
De smartphone’s worden steeds geavanceerder in het maken van mooie beelden! Dus…je kunt met je eigen smartphone goede foto’s maken. Vooral voor je Social Media uitingen, nieuwsbrieven en blogs.

Wat leer je

 • hoe je met je smartphone goed kunt fotograferen (een stukje fotokennis)
 • hoe je deze beelden snel kunt bewerken voor diverse plaatsingen
 • welke beelden mensen aanspreken en waarom
 • hoe je diverse apps gebruikt voor de fotografie met je SmartPhon

Workshop Strobist Fotografie

Strobist is een term van fotograaf David Hobby. Het slaat op het gebruiken van handzame reportageflitsers op locatie. Waar je anders met grote modellampen zou moeten zeulen. Het voornaamste concept van is dat je de flitser van je camera haalt. En het flitslicht in een hoek je model te laat bereiken.  Waardoor een natuurlijker en prettiger resultaat ontstaat. De bedenker David Hobby, heeft zijn eigen blog. Op Strobist.com plaats hij regelmatig artikelen en praktische tips.

De Workshop

De workshop is meer voor de gevorde fotograaf!
Als je al wat langer op internet naar fotografie sites kijkt. Dan ben je vast al eens de term tegengekomen. De term betekent twee dingen. Het belangrijkste is dat de reportageflitser  niet op de camera zit. Maar hier af gehaald wordt. Hierdoor kun je je onderwerp dan van alle kanten belichten.  En niet alleen enkel recht van voren. Als je je onderwerp vanaf de camera belicht, dan wordt het erg ‘plat’, zonder diepte. Vaak levert het ronduit saaie foto’s op. Met de flitser ‘off-camera’ heb je de vrijheid om te spelen met licht. 

Dag indeling:

’s Ochtens - 09:30 u.

’s Ochtens komt onder het genot van een kopje koffie en een croissant of wat anders lekkers, het theoretische gedeelte aan bod.  De ochtend sluiten we af met een kleine lunch.

’s Middags

s Middags gaan we verder met de praktijk als de theorie helemaal duidelijk is. Eerst doen we enkel shots in de studio. Je kan desgewenst uw eigen model meebrengen. Als optie kunnen wij ook een model leveren. Tijdens dit middaggedeelte is er natuurlijk ook alle mogelijkheid om vragen te stellen over de theorie en de instellingen van de camera en flitser(s).  

Tot slot

Tot slot gaan we nog enkel shoots doen op een buiten locatie. Vervolgens geef ik je nog enkel opdrachten mee naar huis. Wanneer je deze hebt uitgevoerd, kun je de foto’s ter beoordeling mailen.
Einde workshop, ongv. 19:00 uur

Workshop digitale fotografie

Groepsfoto, fotografie, B&B-Casa-Asombrosa

Particulieren

Wil je meer creativiteit uit je camera halen en met plezier mooie foto’s maken? Zijn termen als diafragma, sluitertijd en scherptediepte echter abracadabra voor je. Dan is de workshop digitale fotografie voor beginners iets voor jou. De workshop begint om 11.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Tussen de middag nemen een pauze van ongv. 1 uur.

Wat leer je

 • compositie
 • ISO-waarden
 • sluitertijd
 • diafragma
 • bewegingen
 • scherpstellen
 • belichtingscorrectie
 • witbalans
 • en nog veel meer!

Dag indeling:

’s Ochtens

’s Ochtens komt onder het genot van een kopje koffie en een croissant of wat anders lekkers, het theoretische gedeelte aan bod. Je leert, mede aan de hand van een document, wat diafragma, sluitertijd en scherptediepte nou eigenlijk inhouden. Natuurlijk kun je naar hartenlust vragen stellen.  Het document mag je na afloop van de workshop uiteraard mee naar huis nemen. Zodat je de theorie op je gemak kunt nalezen. De ochtend sluiten we af met een kleine lunch.

’s Middags

s Middags gaan we verder met het vervolg van de theorie. Tot wanneer de theorie helemaal duidelijk is. Nadien wordt je eigen camera uitgebreid uitgelegd, zodat je na afloop ook weet waar alle knoppen voor zijn. Tijdens dit middaggedeelte is er natuurlijk ook alle mogelijkheid om vragen te stellen over de theorie en de bediening van de camera.  

Tot slot

Tot slot krijgt je een aantal opdrachten mee naar huis. Wanneer je deze thuis hebt uitgevoerd, kun je de foto’s ter beoordeling mailen.

B&B-Casa-Asombrosa, workshop

Dit delen: