Wintervakantie

5 redenen waarom een winter vakantie aan de Costa Blanca een goed idee is

Het is weer winter in België en dat betekent kou. Regen en als je pech hebt ook nog sneeuw. Het is voor veel mensen een reden om ons koude kikkerlandje achter zich te laten. En eens een winter vakantie door te brengen in een warm land. Niet zo gek, want wij mensen gedijen nou eenmaal beter bij wat warmer weer. Costa Blanca is een populaire bestemming om te overwinteren. Het fijne mediterrane klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond 18 graden biedt volop mogelijkheden. In dit blogartikel geven wij je vijf redenen waarom een winter vakantie aan de Costa Blanca een goed idee is!

Voel je beter

Veel mensen hebben in de winter last van sombere of zelfs depressieve gevoelens. Het gebrek aan zonlicht, de kou en de donkere dagen in ons landje breekt ze op. Ze hebben weinig energie en zijn niet in hun hum. Met dit weer ben je al snel aan huis gebonden, wat ook niet bevorderlijk is voor je humeur. Zonlicht doet echt wonderen bij een winterdepressie. Overwinteren in een zonnig land zoals aan de Costa Blanca in Spanje zorgt ervoor dat je een extra boost krijgt en de winter positief en happy doorkomt!

Onder de mensen zijn

Eenzaamheid onder de mensen is een serieus probleem. Zeker als je in de winter binnenshuis zit en sociale activiteiten stil liggen. Costa Blanca is een populaire bestemming voor een winter vakantie. Het zit daar in de wintermaanden dan ook vol met Belgische en Nederlandse toeristen. Dit brengt een hoop levendigheid met zich mee en biedt volop mogelijkheden voor sociale activiteiten. Zo blijf je gezellig onder de mensen!

Blijf lekker bezig

Zoals ik hier boven noemde, ben je in de winter vaak aan huis gebonden. Waar je in de zomer lekker gaat fietsen of wandelen. Moet je vanwege de kou en regen in de winter vaak noodgedwongen binnen blijven. Dit is natuurlijk niet bevorderlijk voor je mentale en fysieke gezondheid. Als je een winter vakantie neemt in een warm land kun je je activiteiten zonder problemen doorzetten in de wintermaanden. Zo blijf je lekker actief bezig!

Voel je fitter

Naast je mentale gezondheid kan ook je fysieke gezondheid wel varen bij hogere temperaturen. Met name voor mensen met reuma of gewrichtspijn. Dan kan de vochtige, koude winter zorgen voor extra klachten. Dit komt omdat de weefsels en de spieren rond de gewrichten ineenkrimpen en verzwakken door de kou. Ontstekingspijnen aan de gewrichten kunnen sterk verminderen bij een warm, droog klimaat. Je voelt je dan fitter en komt de winter beter door!

Voorkom stress

Costa Blanca bevindt zich aan de kust van de Middellandse Zee. Dankzij het microklimaat, met zachte temperaturen en weinig regen, kan men bijna het hele jaar door van de zon en de zee genieten. Ook de temperatuur van de zee is aangenaam met gemiddeld 19ºC het hele jaar door. Costa Blanca wordt sinds de laatste jaren van de XIXe eeuw als toeristisch gezondheidsbestemming beschouwd. Al meer dan 100 jaar sturen artsen uit bijna heel Spanje hun patiënten naar de Costa Blanca voor zon en zee baden. Meer dan een eeuw later is deze regio, dankzij zee & zon, nog steeds beschouwd als een bron van gezondheid. De genezende eigenschappen van zee & zon zijn sinds de oudheid bekend. Het herstelt reuma gevallen, astma of osteoporose, maar ook de meest moderne aandoeningen zoals stress en spanning. Volgens de artsen, normaliseren de ionen van een zeeklimaat de onderdelen van het bloed. Het is zelfs bewezen dat een gebroken bot drie maal sneller geneest in een omgeving met zeewater dan met zoetwater.
Het is de beste omgeving voor degenen die zich onder de zon en vreugde willen herstellen, voor de gezondheid willen zorgen of gewoon van het leven willen genieten.

Ook zin om een winter vakantie aan de Costa Blanca?

Met een vakantie aan de Spaanse Costa profiteer je van de voordelen van een warme bestemming. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Dit delen:

Beginnen met chatten
Hulp nodig? Stuur ons snel een berichtje
Hallo, Heb je een vraag of wens je meer informatie?
Stuur een berichtje, wij kunnen u zeker verder helpen?