Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Wandelen

Wandelen in Benitachell of aan de Cost Blanca

Het 5 daags weerbericht

wandelaars

Casa Asombrosa - Waterval

Montgo

ls je zin hebt om naar de top van de Mongtó-berg van Jávea te klimmen, kun je parkeren op de schietbaan op de Plana en naar boven lopen. Zorg ervoor dat je een lunchpakket bij je hebt en draag goede wandelschoenen. Op de top is de Montgó ongeveer 753 meter boven zeeniveau. Het uitzicht vanaf de top is adembenemend en je voelt je energiek, het is absoluut een reis waard. De wandeling brengt een beetje klauteren met zich mee, dus wees voorbereid.

Montgó, Jávea, Denia, wandelen, beklimmen

Een feit

Eén ding is zeker, als je van wandelen houdt, zal je ervan houden om in Jávea je vakantie door te brengen.

Rustige wandelingen

Vanaf Cap San Antonio zijn er vele wandelingen en trektochten die in verschillende richtingen aflopen. Langs de Plana kan je afdalen naar de prachtige zeegrotten van Cova Tallada of de zeer imposante Montgó-berg op, of gewoon terug naar de haven van Jávea gaan en lekker zitten in een café, bar of restaurant na een lonende wandeling.

Wandelen, Benitachell

Wandeling naar Ermita Santa Llucia.

Van net buiten het oude centrum van Jávea is er een mooie kleine wandeling van de kerk naar de Ermita San Llucia op de heuvel. Het duurt ongeveer 20 minuten en 20 minuten naar beneden. En je kunt een kant op lopen en een andere af komen, dus je hebt een korte lus voltooid.
Vanuit Santa Llucia heb je uitzicht op het grootste deel van 
Jávea.  Het is echt heel spectaculair.

wandelen, costa-blanca,

La Falzia Viewpoint.

Terwijl je richting Cabo La Nao uitkijkt, zijn er verschillende andere uitzichtpunten. Een van deze is La Falzia. Je kan daarbuiten parkeren en naar het uitzicht gaan. In eerste instantie kan het bedrieglijk zijn omdat het er alleen uitziet als een gezichtspunt. Maar als je naar rechts in het bos in afwijkt, en je loopt een flink stuk door het bos, langs de rand van de klif kom je een mooi uitzichtpunt. Het is een mooie kleine wandeling en een plezier voor kinderen die in het bos spelen.

Video met tips

De vuurtoren

Vanuit de haven van Jávea is er een wandeling waarbij je aanvankelijk een beetje klautert, maar afvlakt tot een lange lus rond de klif en uiteindelijk je naar de San Antonio-kaap of Cap De San Antonio brengt. Dit is waar de vuurtoren is, die Jávea aan de ene kant en Denia aan de andere kant uitkijkt. Het is een korte wandeling van ongeveer 1.5-kilometer maar kan in een trager tempo minstens 45 minuten duren, omdat het behoorlijk steil kan zijn op plaatsen met een hoogte van bijna 200 meters van start tot finish. Als je de eerste 100-meters kunt nemen die het steilst is, dan heb je geen probleem met de rest. De uitzichten zijn adembenemend vanaf Cap San Antonio en de wandeling is zeer aangenaam.

Cala Blanca

Cala Blanca, Diegenen die de schoonheid willen ervaren, maar ook het rustig aan willen doen, kunnen een wandeling maken langs de promenade van de Cala Blanca. Met de zee voor je, kun je zelfs genieten van de frisse zeelucht en het prachtige landschap met familieleden die niet zo gezond zijn. Als je je aan het einde van het pad energiek voelt, zijn er enkele stappen die leiden naar een korte, ronde wandeling met uitzicht op de zee van hogerop. Het is een mooie korte wandeling en zeker de moeite waard om vrienden en familie te nemen die op bezoek zijn.

avondzon, Javea

Dit delen: