Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Villajoyosa

Villajoyosa is nog maar amper een dorp.

Video

Amper een dorp

Het dorp heeft een  dertigduizend inwoners. De badplaats Villajoyosa mag dan nog maar amper een dorp heten. Villajoyosa is dermate flink gegroeid. In het bijzonder de afgelopen decennia. Je kan het bijna een stad kunt noemen. Het dorp ligt aan de mooie uitgestrekte Costa Blanca. Onder de rook van voor iedereen welbekend Benidorm. In het Valenciaans heet het plaatsje La Vila Joiosa. Wij vinden het één van de mooiste plaatsen aan de Costa Blanca. Het is welliswaar dan ook verbazingwekkend hoe rustig het strand is. Gewoon op een rustige willekeurige zomerdag in juli is. Misschien is dat wel te danken aan het formaat van het strand. Het goudgele zandstrand van Villajoyosa is bij elkaar maar liefst 3,5 kilometer lang. Op redelijk wat plekken gaat de breedte richting de honderd meter.

Ligging

Mooie Costa Blanca.

Dit mooie stukje Costa Blanca moet behouden blijven.
In het bijzonder voor de volgende generaties. Bovendien als je overigens naar het strand  wil gaan. Evenals van de vissershuisjes wil genieten. Kan je best al bij al de auto parkeren in een 
parking.  Indien er plaats is kies die dan van de Calle de Arsenal. Later als je ondergrondse parkeergarage uitstapt sta je direct op de wandelboulevard.
Niet alleen aan het strand maar ook aan  de vissershuisjes.

Bezienswaardigheden.

De bezienswaardigheid volgens de reisgidsen is de gotische parochiekerk. Wat wij het veel indrukwekkender vinden is de schilderachtige oude kern. Vele pastelkleurige vissershuisjes die je hier aan het strand staan. Deze zijn in prachtige pasteltinten geschilderd. Dit geeft een geheel eigen en totaal herkenbaar gezicht. De reden dat de woningen zo’n karakteristiek uiterlijk hebben? Dat de vissers op deze manier vanaf zee eenvoudig konden zien waar ze naartoe moesten.
Tegenwoordig heeft dit deel vooral een toeristische functie. Het zou ons echt overigens niet verbazen. Als de vissershuisjes ooit nog een keer op de Werelderfgoedlijst van Unesco terecht komen.

Villajoyosa
Beginnen met chatten
Hulp nodig? Stuur ons snel een berichtje
Hallo, hoe kunnen wij u verder helpen?