Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Valencia

Valencia de hoofdstad van de autonome regio Valencia.

Video

Geschiedenis

De geschiedenis begint in de tweede eeuw voor Christus door de Romeinen. Niet veel later werd de stad voor de eerste maal verwoest en later hersteld. Het was in deze periode dat de stad zijn eigen Romeins circus zou krijgen. In de vierde eeuw na Christus werd de eerste katholieke samenleving in de stad gevormd en werden enkele oude Romeinse tempels omgebouwd tot kerken.
De vijftiende eeuw wordt gezien als de gouden eeuw van Valencia. In deze eeuw werden er tal van belangrijke paleizen en kerken in de stad gebouw. 

Kasteel-Alicante

Moderne stad

Als je van shoppen houdt, kun je in Valencia je hart ophalen. Want in de winkels vind je de belangrijkste internationale merken maar ook een aanbod van jonge ontwerpers, handgemaakte kleding en de beste mode op het gebied van vintage. Het historische centrum is het winkelgebied bij uitstek. 
De site  top tien voor Valencia heeft alles mooi samengesteld.

Ligging

Lonja de La Seda

De bekendste is waarschijnlijk La Lonja de La Seda die terug is te vinden op de werelderfgoedlijst van de Unesco. In deze eeuw wordt ook het eerste Spaanse boek in Valenciaans gedrukt en in 1502 opende de Universiteit zijn deuren.

Eten - drinken

Valencianen eten over het algemeen veel vis, schaaldieren of zeevruchten. Geserveerd met rijst. We kennen natuurlijk de paella. Laat dit nou net het gerecht zijn wat van oorsprong komt uit Valencia. Dus bij een bezoek aan deze stad mag je dit gerecht niet overslaan. De traditioneel bereide paella drink je met een aromatische wijn. Afkomstig van de vele wijngaarden die buurt rijk is.

Autonome regio.

De luchthaven bevindt zich op een 100 km van Jávea. De stad ligt aan de oostelijke kust van Spanje, aan de Costa del Azahar en is zowel een historische als een hippe shopping stad. Een bekend gebied dat vaker geassocieerd wordt is de Costa Blanca. Samen met Alicante is Valencia één van de twee toegangspoorten tot deze populaire vakantieregio. Bij mensen die een stedentrip willen maken komt Valencia ook steeds vaker op de shortlist voor. De stad wordt uitvoerig belicht in de media tegenwoordig. Het is niet lastig om goedkope vliegtickets naar Valencia te kopen. En de stad heeft eigenlijk alles in zich wat je tijdens een gevarieerde stedentrip zoekt in een stad.

Cultuur

Cultuur, avant-garde, traditie en mode gaan hand in hand in Calle Colón, Poeta Querol, Don Juan de Austria, Jorge Juan, Cirilo Amorós, La Paz en de omringende straten. Als je meer van alternatief houdt, moet je struinen in de wijken El Carmen en Ruzafa om op je gemak kleine winkeltjes en ateliers te ontdekken. In El Carmen raden we je de Mercado de Tapinería aan, een creatieve plek met winkels en gastronomie en tijdelijke marktkraampjes.

Dit delen: