fbpx
Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Stad Alicante

De Stad Alicante van gelijknamige hoofdstad

Video

Bezienswaardigheden

Eerst even dit, de stad Alicante is de hoofdstad van de gelijknamige provincie anders gezegd de provinciehoofdstad. Doordat is deze stad met zijn driehonderdduizend inwoners  de grootste stad is na Valencia  aan de Costa Blanca. Hoewel als stedentrip of citytrip bestemming zal je Alicante niet veel aangeprezen worden

Opvallend

Omdat juist het ideale heeft van het dagelijks leven. In de autonome regio Valencia vermengd met toerisme. In het bijzonder met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona een puntje aan kan zuigen, En anderzijds behoort het strand tot de beste uit de regio. De stad heeft ook een geweldig uitgaansleven. Daar komt nog eens bij dat Alicante van alle steden in Europa namelijk wel één van de beste klimaten kent.

Klimaat

Regen komt in de zomer amper voor en bovendien in de wintermaanden is het vaak nog aangenaam genoeg om overdag op een terrasje te genieten. Bijgevolg kan je ook van wijn en tapas hier winter en zomer genieten, dus de ideale mix voor de vakantieganger. de stad Alicante wordt door Nederlandse en Belgische toeristen nog te vaak gezien als toegangspoort tot de badplaatsen aan de Costa Blanca en terwijl het juist zo’n leuke eindbestemming kan zijn.

Alicate, strand, Costa-Blanca, Spanje

Casco Antiguo

De Oude Stad van is één van onze persoonlijke favoriete plekjes. Het is namelijk het gebied tussen de Rambla en Monte Benacantil en de heuvel waarop het Kasteel van Santa Barbara staat. Als je door Casco Antiguo loopt zal je ook de meeste bezienswaardigheden tegenkomen.

Kasteel van Santa Barbara.

Ten slotte Bovenop de 166 meter hoge heuvel Monte Benacantil staat het Kasteel van Santa Barbara (Castillo de Santa Bárbara). Het kasteelcomplex is opgebouwd uit elementen die uit verschillende jaren stammen. Van de overblijfselen die er nu nog staan stammen de oudste uit de 11de, 12de en 13de eeuw. Evenals is er een groot deel van het kasteel is pas na de Middeleeuwen toegevoegd. Castillo de Santa Bárbara is vrij toegankelijk. Dat is het sinds het jaar 1966 en daarvoor heeft het kasteel lange tijd militaire doeleinden gekend. Evenals er ook grote delen zijn gebruikt van het kasteel om af en toe te gebruiken als gevangenis. Je bereikt het kasteel al wandelend via de vestingmuur of via het Parque de la Ereta. De gemakkelijkste route is om de lift te nemen die midden in de heuvel aangelegd is.

Video

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden...
%d bloggers liken dit: