Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Snorkelen & Duiken

Cala del Moraig is de plaats om te snorkelen & duiken, zeilen, duiken en diepzeeduiken.

Video

Duikscholen

De verschillende duikscholen in de omgeving verhuren aan u graag de nodige uitrusting en helpen. Je kan zelf uitstippelen van de meest gepast routes en duiksites die u het meest trekt. De duikscholen geven ook 1-, 2- of 5- daagse cursussen die ook kunnen worden afgesloten met een diploma.

Logo, Costa-Blanca

Condities

Je kunt prima snorkelen aan de Costa Blanca. De temperatuur is het gehele jaar door aangenaam. Bovendien komt de  gemiddelde temperatuur nooit onder de 12 graden. Dit komt ten eerste door de invloed van de Middellandse Zee. En ten tweede de bergen. Die in het binnenland de warmte vasthouden. In het bijzonder de maanden juni tot en met oktober. Doordat de watertemperatuur dan warmer dan 20 graden is.

avondzon, Javea

Omgeving van Jávea

Duiken in Jávea is een bijzondere ervaring waar de Costa Blanca trots op is. In de directe omgeving van de B&B Casa Asombrosa zijn er talloze duiksites die door professionele duikers worden aangeprezen. De verschillende duiksites bieden mogelijkheden voor duikers van alle niveaus om kennis te maken met de onderwaterwereld. Alleen of met een groep en in het bijzonder het gedurende het gehele jaar! Of u simpel weg de mediterrane vissen wilt spotten of liever een onderwater grot verkent, dit is allemaal mogelijk. Dus ook voor de gevorderde duikers is dit een ideale plek om zich onderwater uit te leven. U kunt op verschillende plekken langs de kust zo het water in lopen. Je bevindt zich in een wereld van vissen, koraal en ongekende schoonheid. Nachtduiken is ook een bijzondere ervaring die de kust van Javea en omstreken biedt. 

Cumbre del Sol

Een van de vele aantrekkelijkheden van Cala del Moraig zijn watersporten zoals zeilen, duiken en diepzeeduiken die elke dag tientallen bezoekers naar de kust trekken. Het is een ideale plek om het mariene milieu van de Costa Blanca te ontdekken. De inhammen zijn omringd door wandelpaden die leiden naar vele spelonken en natuurlijke grotten die uitkomen op andere inhammen in de buurt.

De zee

Anderzijds is de zee is relatief rustig. Aangezien er altijd weinig stroming staat.  Bovendien zijn er zandstranden maar ook rots/grind stranden. Doordat je over het algemeen een goede geleidelijke afloop in het water ervaart. Namelijk voor het onderwaterleven. Is zeker op de stukken met zeegras vrij divers. Je kunt er naast de middellandse zeevissen ook roggen vinden. Evenals de mooie zeepaardjes. Je kreeften tegenkomen maar ook octopussen.

Benitachell bijzondere ervaring.

Aan de voet van Cumbre del Sol, tussen de meer dan 100 meterhoge kliffen bevindt zich Cala del Moraig. Via de snelweg General Playa van Cumbre del Sol, aangegeven bij de ingang van het residentiële complex, kunt u bij deze unieke enclave komen. Het kristalheldere en intens blauwe water blinkt uit vanwege de zuiverheid en kwaliteit: een ideale plek voor een duik. Het strand bestaat uit zand en keien, is 250 meter lang en de omliggende natuurlijke schoonheid is onverslaanbaar.

Cala del Moraig

Naast zijn enorme natuurlijke schoonheid en de hoge waterkwaliteit heeft Cala del Moraig de blauwe vlag ook gekregen vanwege zijn uitstekende voorzieningen. U kunt er genieten van een verfrissende cocktail of overheerlijke tapas in het strandbarretje bij de inham of comfortabel zonnebaden in een van de hangmatten die er verhuurd worden. Daarbij komt dat de inham zijn eigen EHBO post heeft, toegang en parkeergelegenheid voor voertuigen, een schoonmaakservice en stepverhuur om een gezellig dagje voor jong en oud te garanderen op een van de beste stranden aan de Middellandse zee.

Benitachell, duiken, surfen, watersport

Dit delen: