fbpx
Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Markten

Bent u een groot liefhebber van markten in Spanje. Elke stad heeft wel een centrale overdekte markthal.

Aan de Costa Blanca zijn er elke dag leuke, originele en interessante markten te bezoeken. We geven u hier een alfabetisch overzicht van de meest populaire markten. Van Alicante tot aan Denia. We geven u de exacte plaats aan de de openingsuren. Op sommige marken kunnen we ook nog een parkeerplaats aanbieden. Deze informatie wordt aangeboden door B&B Casa Asombrosa.

Video

Elke dag

Elk dorp heeft op vaste dagen de wekelijkse markt. Deze zijn normaal gesproken in het centrum van het dorp te vinden. De zondag markten die in tegenstelling meestal buiten de stad of het dorp liggen. Deze markten zijn ook vaak veel groter en drukker bezocht. De markt sluit meestal rond 14.00 uur.

Regen komt in de zomer amper voor. Bovendien is het in de wintermaanden vaak nog aangenaam genoeg. Zo kan men overdag rustig van een terrasje genieten. Bijgevolg kan je ook van wijn en tapas hier winter en zomer consumeren. Dus de ideale mix voor de vakantieganger.
Lees hier het volledig artikel

Overdekte markt

De overdekte markt is elke dag geopend uitgezonderd de zondag. Het is een grote overdekte markt. Meestal in een prachtig historisch gebouw. En heeft schitterende afdelingen voor vis, groente en fruit, en nog veel meer. Je kan er terecht vanaf 7:30u tot 14:00 u.
Adres: 
Avda. Alfonso X El Sabio, 10, te 03004 Alicante. Er zijn parkeerplaatsen in de buurt, maar ze zijn beperkt.

Donderdag en zaterdag

Aan het stadion van Hercules Alicante. Daar vind iedere donderdag en zaterdag de Mercadillo Teulada plaats. De markten zeg maar. Dit is een gewone open markt. Met algemene voedingswaren en de andere dingen. Die men op een Spaanse markt al kan kopen.

Overdekte-markt-Alicante

Op minder dan 65 kilometer van het vliegveld van Alicante ligt Albir. Ook wel eens L’Afas Playa genoemd dat een geheel vormt met Afaz del Pi. Naar Benidorm is ongeveer 10 kilometer! Het plaatje Albir is een gekende badplaats met een mooi strand van keien. Op de lange wandelboulevard heeft men zeker geen nood aan diverse restaurants of drankgelegenheden. Het is een rustig, aangenaam en gemoedelijk plaatsje. Wil je eens de drukte opzoeken? Geen nood, met de bus ben je zo in Altea of Benidorm. Albir is zeer geschikt voor mensen die moeilijk ter been zijn.

Vrijdag marktdag

Mercadillo in het centrum van Albir.
Op het grote publieke parkeerterrein aan de Avenida del Albir.
Een algemene markt met ongv. 130 kramen.
Van  7.00 u. tot 15.00 u.
 

Calpe kent een lange geschiedenis. De Romeinen en Arabieren hebben zich hier in vroegere tijden reeds gevestigd. In het bijzonder de Moorse wijk El Arrabal herinnert aan het verblijf van de Arabieren. Het is eveneens een leuke interessante wijk met smalle, kronkelende straatjes. Met bijzondere bezienswaardigheden. Zo vindt u resten van de vestingwallen en van de Torreó de la Peça, een oude weertoren.

Zaterdag markten

Weekmarkt. Aan de Avenida del Norte en Avenida Puerto de Santa María.
Van 8.00 u. tot 14.00 u.

Rommelmarkt

Iedere woensdag is het rommelmarkt.
Aan de Avenida País Valencià. Dicht bij het Municipal de Deportes, (gemeentelijk sportcentrum).
Start om 8:00 u. tot 14.00 u.

Calpe, Coste-Blanca,

Vlooienmarkt

Tijdens de vlooienmarkt zijn er gelukkig een paar parkeervelden. Daar je tegen betaling je auto kwijt kunt. De vlooienmarkt begint rond een uur of 8 en rond 14 uur is de markt ten einde. In het meest noordelijke deel van de markt zie je de zelfde toeristische spullen. Die je op heel veel andere toeristenmarkten aan de Costa Blanca ziet. Spaanse jurkjes, hoeden, namaaktassen, zonnebrillen en andere weinig originele stukken. Ook in de zuidelijke punt van de markt zie je zulke kraampjes. Het overgrote deel van de vlooienmarkt betekent snuffelen. Tussen oude spullen die variëren van antiek tot vintage. Over het algemeen ontstijgt het aanbod het niveau van een doorsnee rommelmarkt. Wie goed rondneust die kan nog echt met leuke spulletjes thuiskomen. Het volledig artikel, lees je hier

Logo, Costa-Blanca

Overdekte markthal.

De overdekte markthallen zijn bovendien dagelijks geopend is van maandag t/m zaterdag. Van 8.00 uur tot 14.30 uur. In het bijzonder in de grote steden heeft elke wijk meestal een overdekte markthal. Echter zijn de gebouwen ook meestal architectonisch interessant. Hoewel het gaat om de producten die er te koop worden aangeboden. Bovendien zijn de producten zijn altijd van een goede kwaliteit.  Aangezien de Spanjaarden zich niet zomaar wat laten aansmeren. Bijgevolg is altijd weer een genot om over zo’n bedrijvige en kleurrijke markt rond te dwalen. En om natuurlijk ook je inkopen te doen.

Mercadillo

Deze bijzondere  stad is gebouwd op een heuvel. Ook op deze heuvel vind je prachtige witte huisjes hier zo karakteristiek maakt. Bovendien vindt je in deze witte huisjes regelmatig kunstgalerijtjes aan. Hoewel Altea niet een grote stad is desondanks is er genoeg te zien. Alles over deze bijzondere stad kan je hier lezen

Dinsdag mercadillo

Grote algemene markt met ook veel groente en fruit.
begint om 8:00 u. tot 14.00 u.
De plaats: Calle Filarmónica.

Het stadje ligt aan de voet van een bijna 800 meter hoge berg el Montgó. Een imposante reus. Zowel de inwoners van Denia als Jávea aan de andere kant zijn terecht fier op hun berg. De hoogste berg van de Costa Blanca zo dichtbij aan zee gelegen. De berg werd enkele jaren geleden als natuurreservaat uitgeroepen. Waardoor de oprukkende villabouw aan de voet van de berg tijdig werd tegenhouden.
We hebben een volledige pagina over Denia, hier kan je het lezen.

Maandag

De onoverdekte, algemene weekmarkt. Aan de Explanada de Torrecremada. Van  8:30 u. tot 14.00 u.

Maandag tot zaterdag

Mercado Municipal. Algemene markt met extra aanbod aan bijvoorbeeld groente en fruit. Dit is enkel op bepaalde dagen.
Adres: Calle Magallanes.
Alle dagen van:  7.00 u. tot 14.00 u.

Vismarkt

Van de maandag tot en met de vrijdag is het vismarkt. Van ongeveer 15.30 u. tot 18.00 u. kan je de vissersschepen zien binnen varen. Er een geweldig aanbod aan Middellandse Zeevis en schelpdieren te zien.
De verkoop van de dagverse vis en schelpdieren start om 17:00 uur.

Denia, vis-markt

Jávea heeft een grote verscheidenheid van landschappen. In het bijzonder het rijke culturele erfgoed. Maar ook het open karakter van de inwoners trekken allerlei bezoekers aan. Onder andere de bevoorrechte en niet alleen strategische ligging van dit vissersdorp.  Maar ook heeft door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht gehad. Bijvoorbeeld op allerlei mediterrane culturen. Doordat ze het speciale karakter van het dorp bepaald hebben. Zowel het verleden evenals de ligging van Jávea hebben grote invloed gehad, Bijvoorbeeld op de stedelijke vormgeving. Waardoor drie centra ontstonden.

Donderdag

Mercadillo aan de Plaza de la Constitución.
Het is er een algemene markt van ongeveer 80 tal marktkramers.
De markt begint rond 8:00 u. tot 14:00 u.

Het oude vissersplaats Moraira ligt aan de Costa Blanca. Bovendien is het één van de leukste plaatsen langs deze populaire kuststreek. Deze vormt één gemeente samen met het in het binnenland gelegen Teulada. Waar Teulada een vrij stil dorp is waar vooral mensen wonen die leven van de agrarische sector, zo levendig is het vissersdorp Moraira. Het leuke is dat het toerisme de plaats niet verpest heeft. Hier vind je geen grote hotels of appartementencomplexen. De jachthaven wordt gebruikt waar het voor bedoeld is: voor jachten en vissersboten.

Vrijdag

Pittoresk en erg druk. Je vindt hier zeer goede lokale groenten en fruit, souvenirs, geschenken, kleding, enzovoorts.
Ligging: Grote parkeerplaats.
Uren: 8:00 u. tot 14:00 u.

Markten, Costa-Blanca

Mercadillo

Mercadillo is het Spaanse woord voor markt. In Spanje wordt er veel gebruik gemaakt van de wekelijkse Mercadillo.  Waar je niet alleen groente en fruit kan kopen maar ook Spaanse tapas kan verkrijgen. Maar eveneens natuurlijk ook doucheschuim en scheerzeep tegenkomt. Ook zie je daar heel vaak kramen met allerlei onder- en bovenkleding. Maar ook sieraden, leren artikelen, portemonnees en planten. Zelfs ontmoet je daar wel eens een kanarie of papegaai of een ander zuiders huisdier.

Het historisch centrum van Benidorm. Het ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het “nieuwe” Benidorm). Evenals het Poniente strand.  (Het “oude” Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Al met al heeft Benidorm nog een derde kleiner strand, Mal Pas. Lees verder

Woensdag en zondag

Mercadillo Pueblo. Gewone Spaanse wekelijkse markt. Met algemene voedingwaren en andere bijhorende artikelen.
Bernat de Sarrià naast het Hotel Barceló Pueblo.
Open van 8:00 u. tot 14:00 u.

Zaterdag en zondag

El Cisne. Kleine maar buitengewoon gezellige rommelmarkt. Met livemuziek en overdekte terrasjes.
Carretera nacional N-332 Km. 124. Dicht bij camping Beniso.
Begint ongeveer om 8.00 tot 13.30 uur.
Parkeren naast de markt op een grote parkeerplaats

Het bevindt zich op 120 km van Valencia in het Noorden. Net zoals on op 80 km van Alicante in het Zuiden. Eveneens zijn beide steden voorzien van een internationale luchthaven. Weliswaar omsloten door een aantrekkelijk natuurtafereel. Tussen de “Cabo de la Nao” en “Cabo d’Or”. Het is een gemeente met een strategische ligging. Dichtbij toeristische gemeenten zoals Teulada-Moraira en Javea. En op slechts 90 kilometer van de stad Alicante.
B&B Casa Asombrosa is daar gevestigd, lees meer

Woensdag

De wekelijkse onoverdekte, algemene weekmarkt. Groenten en fruit, lederwaren, juwelen en andere. Aan de grote parkeerplaats en de kerk.
Ze starten rond 8:00 u. tot 14:00 u.

Spaanse-markten

Santa Pola is gelegen aan de oostkust van Spanje. Het  is een bedrijvige stad en een mooi vissers- en jachthaven. De stad is gelegen in een prachtige baai aan de Middellandse Zee. Die is beschermd tegen de eventuele noordenwinden. Dichts bijgelegen luchthaven is die van El Altet Alicante. Het is maar 10 kilometers rijden. Door zijn ligging aan de zee heeft de stad een indrukwekkende haven. Die haven is dan één van de toeristische bezienswaardigheden.

Dagelijkse markten

Mercado Central.
Overdekte markt voor oner andere groente, fruit, vis, vlees.
Plaza Maestro Quislant.
Van 9.00 u. tot 14.00 u.

Maandag en zaterdag

Uitgebreide, algemene markt met veel aanbod aan groente en fruit.
Carretera Elche – Santa Pola. vlakbij het Rode Kruis.  
Uren 9.00 u.  tot 14.00 u.

Dit mooie stukje Costa Blanca moet behouden blijven. In het bijzonder voor de volgende generaties. Bovendien als je overigens naar het strand  wil gaan. Evenals van de vissershuisjes wil genieten. Kan je best al bij al de auto parkeren in een parking.  Indien er plaats is kies die dan van de Calle de Arsenal. Later als je ondergrondse parkeergarage uitstapt sta je direct op de wandelboulevard. Niet alleen aan het strand maar ook aan  de vissershuisjes.

Maandag tot zaterdag

In hartje centrum van Villajoyosa ligt de overdekte markthal van El Mercat. De voorzijde van de markt heeft een groot terras waar geluncht kan worden. Maar voor deze lunch moet je wel zelf je boodschappen doen.

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden...
%d bloggers liken dit: