Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Klimaat

Het jaaroverzicht van het klimaat aan de Costa Blanca 

De Costa Blanca heeft in het bijzonder te maken met een vrij lang zomerseizoen. Reeds vanaf  april kunnen de eerste zomerse dagen genoteerd worden. De kans op een regenachtige dag neemt dan ook flink af. Gemiddeld telt juni slechts twee dagen met regen. Juli en augustus staan vrijwel garant voor tropische hitte. Aan vrijwel heel de regio loopt de temperatuur op naar waardes rond de dertig graden. Landinwaarts kan het een paar graden warmer worden. Voor mensen die extreme hitte willen vermijden is de Costa Blanca dan ook een beter keuze.  dan het zuiden van Spanje. Het zomerse weer houdt ten minste tot september aan. Wel neemt de kans op een regen- of onweersbui toe in september. Ook blijft het ‘s avonds iets minder lang warm. 

Je humeur

De zon doet iets met je. Je kleedt je lichter, je humeur krijgt een boost en je hebt meer energie. Bovendien schakelt het leeftempo een versnelling lager. Alles mag trager en er is meer tijd om te genieten van je vakantie.

Weer komende dagen

Javea

Het historisch centrum van de stad stamd uit de late middeleeuwen.
de plaats Javea is net als de rest van deze streek zonovergoten met een zacht gevoelt en warme droge dagen zomers en milde vrij droge winters. 

Costa Blanca

Mediterraan

Men spreekt hier van een mediterraan of middellands-zee-klimaat. In de wintermaan-den loopt de temperatuur toch nog regelmatig op tot twintig graden en in de zomer is het vaak aangenaam warm met temperaturen rond de dertig graden  en meestal een heerlijk briesje van de zee.

Zomerse temperaturen

Het hoge aantal zonuren en de zomerse temperaturen maken van deze regio een ideale zonne-bestemming. Wist je dat het massatoerisme zoals we dat nu kennen hier eigenlijk een beetje begonnen is? Hier weten ze dan ook perfect wat nodig is voor een geslaagde vakantie. De regio kent geweldige stranden en is vaak verrassend goedkoop. Wil je een vakantie naar de Costa Blanca boeken?

Benitachell ligt op de aan het oostelijk deel van het vaste land van Spanje. In de provincie Alicante in de autonome regio Valencia. De plaats ligt beschut tussen een aantal kapen aan de Middellandse zee.

Storm

Storm is zeer zeldzaam in Benitachell en ook extreem temperaturen (rond 40 graden) worden zelden gemeten.

weer, Costa-Blanca

Dit delen: