fbpx

Kerstdagen

De Kerstdagen aan de Costa Blanca dat is traditie en feest.

De straten veranderen

Al weken voor Kerstdagen kun je in de straten van Costa Blanca fraaie kerstverlichtingen verwachten. Dit krijgt een climax in het laatste weekend voor de kerst. Wanneer straten en etalages prachtig versierd zijn met kerstlampjes en Belenes. Terwijl overal villancicos (kerstliedjes) klinken.
Tijdens de kerstdagen veranderen de sprankelende straten van de steden en dorpen in Spanje. Kerst Costa Blanca is een magische kerstwereld. Na deze vieringen gaat het nog een tijdje door want ook oudejaarsavond en driekoningen zijn speciale dagen in Spanje. Deze mag je eigenlijk niet missen! 

Kersttradities in Spanje

De Spanjaarden weten wel hoe ze kerst moeten vieren. Want ook in Spanje zijn de straten en winkelstraten versierd met duizenden lampjes! Een en al gezelligheid. Zoek de origineelste kerstcadeaus in de Spaanse winkels! En… als je een paar dagen extra blijft kun je drie koningen ook meevieren!

Feestdagen in de zon!

Waarom breng je de feestdagen niet eens door onder de zon? In de buurt van de zee, met palmbomen in de buurt en leuke bezienswaardigheden. Vertrekken kan je vanuit verschillende luchthavens zowel in België als Nederland. Voor uw aankomst kan je kiezen uit de luchthavens Alecante en Valencia. Deze laatste bied meestal voordeliger prijzen aan. 

De Belenes oftewel: de kerststallen

Het kerstfeest in Spanje is niet compleet zonder de Belenes. De kerststallen in allerlei maten en soorten. Traditionele kerststallen, maar ook heel moderne. Met beeldjes of levende kerststallen, gemaakt door echte kunstenaars. Je vindt ze door heel de Costa Blanca. Wat ze allemaal echter gemeen hebben, is dat ze een voorstelling geven van de geboorte van Jezus.
De eerste Belenes verschijnen rond december en staan er zeker tot 6 januari. Bij de mensen thuis, in kerken en in het straatbeeld. Het is een eeuwenoude traditie dat al zeker in de 18e eeuw bekend was.

Een tip van B&B Casa Asombrosa

Rinkelen de Jingle Bells dit jaar op het zonnige strand voor jou? 
Ontsnap aan de kou en geniet ook in de winter volop van de zon!
Met kerst naar de zon? Bed en Breakfast Casa Asombrosa. Gelegen op 500 meter van het strand Calla Moraig – Cumbre del Sol.
Vier geen standaard kerst met hopen op wat sneeuw en uiteindelijk slechts kou en regen. Breng je kerst door aan de Costa Blanca van Spanje! 
Sluit het jaar af op een plek met een lekkere temperatuur!

Sluit Menu
Optimization WordPress Plugins & Solutions by W3 EDGE

Kerst aan de Costa Blanca

%d bloggers liken dit: