fbpx
Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Jávea

Video Jávea

Natuurlijke rijkdom

Jávea, subliem en immens.
Zo overweldigend was de eerste indruk die Joaquín Sorolla had. Wanneer hij, bij het begin van de vorige eeuw, deze prachtige plek aan de kust ontdekte. Jávea ook wel eens door de Spanjaarden Xàbia genoemd. Wat eigenlijk vertaald wil zeggen.  ‘Ondergronds water’)Xàbia dat was de naam die de Moren destijds aan de stad gaven. Nog steeds doorgrond van de geschiedenis.

Historische binnenstad

De oude binnenstad bevindt zich ongeveer een kilometer landinwaarts vanaf de kust. Het centrum staat vol historische gebouwen. Zoals de indrukwekkende kerk Iglesia de San Bartolomé. Deze kerk is gebouwd in de 14e eeuw. Het is sinds 1931 een Nationaal Historisch Monument. Wie goed kijkt. Kan zelfs nog restanten van piraterij zien in het oude centrum.

Feesten

Gedurende het hele jaar zijn er veel feesten en evenementen in de oude binnenstad. Zoals traditionele feesten voor de vele christelijke heiligen. Evenals muziekfestivals maar ook  theater. De evenementenkalender van Jáveais één van de meest complete. En heeft de representatieve agenda’s op het gebied van feesttradities.

Old-Town, Jávea

Golf

Club de Golf Javea. Lees verder hier,
Dit is een mooi gelegen golfbaan. Hoewel vrij kort, toch voldoende uitdaging door de vele goed geplaatste bunkers. De weg oversteken in de zomer kan helaas een uitdaging op zich zijn. Deze exponent van Golfbanen in Spanje ligt vlak bij de zee. En op ongeveer tien autominuten afstand van de mooie Bed and Breakfast Casa Asombrosa.

Fietsen - wandelen

Jávea is erg groen en biedt prachtige natuur gebieden zoals het eerder genoemde Montgo natuurpark.
Er zijn meerdere wandellees verder – en fietsroutes – lees verder -. Welke aangegeven staan met bordjes en markeringen.

Vissersgewoontes

Trouw aan de bijzondere vissersgewoontes en vooral trots om tot de mooiste. Evenals uit de gewoonste natuur landschappen van de prachtige Middellandse Zee te behoren.
Afgebakend door de kapen van San Antonio en La Nao. Situeert Jávea zich in het noordoosten van de Costa Blanca. Omringd door de Middellandse Zee. Weliswaar tegen winden maar beschut door de berg Montgó.

Jacht- en vissershaven

Het gebied rondom de haven van Jávea staat bekend. Zowel voor Duanes de la Mar. Als een levendig stukje van Jávea. Met een komen en gaan van vissersboten. Als gevolg daarvan is er ook een vismarkt te vinden. Die zeker een bezoekje waard is. Naast de vissershaven is er ook een jachthaven te vinden. In de jachthaven kunt u terecht voor diverse watersporten. Zoals vissen, duiken maar ook kan men hier boten huren.

Bedrijvigheid

Duanes de la Mar is gedurende het hele jaar het drukste plekje. Er is immers altijd bedrijvigheid. Omdat de vissersboten elke ochtend aan wal komen. In het bijzonder om hun vis af te leveren aan de restaurant houders. Een bezoek aan de vismarkt La Lonja is dan ook een aanrader. Net als in het oude centrum, houden de bewoners van Duanes de la Mar ook erg veel feesten. In het bijzonder voor de beschermheilige Señora de Loreto.

Middeleeuwen

Ontdek de authentieke binnenstad. Evenals de gezellige haven maar ook alle mooie plaatsen in de nabije omgeving.
In het oude centrum waant u zich in Middeleeuwse tijden. Het is een uniek netwerk van oude straatjes. Vol huisjes met Gotische ramen. Afgewerkt in het karakteristieke zandsteen. Hier kunt u urenlang dwalen onder de Spaanse zon. 

Fiets-tegen-muur,Jávea-haven, Jachthaven

Playa del Arenal.

De boulevard aan het strand vormt het toeristische hart.  In de eerste plaats vindt je restaurants met heerlijk eten. Daarnaast barretjes en evenals leuke winkeltjes.  In het bijzonder in de zomer is het iedere dag avondmarkt op de wandeldijk. Onder andere met lokale en handgemaakte producten

Verscheidenheid

Jávea-oude-stad

Jávea heeft een grote verscheidenheid van landschappen.
In het bijzonder het rijke culturele erfgoed. Maar ook het open karakter van de inwoners trekken allerlei bezoekers aan.
Onder andere de bevoorrechte en niet alleen strategische ligging van dit vissersdorp.  Maar ook heeft door de eeuwen heen een grote aantrekkingskracht gehad. Bijvoorbeeld op allerlei mediterrane culturen. Doordat ze het speciale karakter van het dorp bepaald hebben.
Zowel het verleden evenals de ligging van Jávea hebben grote invloed gehad, Bijvoorbeeld op de stedelijke vormgeving. Waardoor drie centra ontstonden:
Ten eerste: De historische kern van Jávea.
Ten tweede: De havenDuanes de la Mar.

En als laatste: Het zandstrand Playa Arenal

Restanten rozijnenhandel

In het park (Parque Montaner) bevindt zich Riurau de los Català d´Arnauda. Een plek waar men vroeger rozijnen droogden. Immers de rozijnenhandel was voorheen een belangrijke inkomstenpost voor Jávea.

Hieronder vind je de mooieste en beste stranden van Jávea en omgeving. In het Vaticaans noemt de badplaats Xábia. Het ligt eveneens aan één van de mooiste kusten van Spanje. Als er niet te veel golven zijn is het zeewater er kristalhelder. De beste en mooiste zwemplekjes liggen verscholen tussen de baaien maar de meeste zijn gemakkelijk bereikbaar. Zelfs in de drukste maanden en augustus vindt men hier snel een GRATIS parkeerplaats

Markt, Costa-blanca

De markt

Ten slotte. Een bezoek aan de plaatselijke markt de Mercado. Bij de kerk bevindt zich verder het gemeentehuis. (18de eeuw, gerenoveerd vorige eeuw) Evenals de markt of Mercado Municipal de Jávea. Ook gekend als de Mercado de Abastos (Plaça Celestino Pons). Meer informatie over marken kan je hier lezen

Dit delen:

Vind ik leuk:

Like Laden...
%d bloggers liken dit: