Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Wat zijn de bezienswaardigheden in Javea?

Javea kan grofweg worden ingedeeld in drie gedeeltes. Het oude historisch dorp, de vissers- jachthaven en playa El Arenal. (het zandstrand, winkel en restaurant boulivars, toeritisch gebied).

Wandeling door het oude dorp:

Het oude historisch centrum ademt heden ten dage nog steeds een Middeleewse sfeer. Dit vanwege de smalle straatjes met hun huizen van ‘toca’ (een typische plaatselijke zandsteen) met witte facades, gotische ramen en kozijnen. De kerk ‘Iglesia de San Bartolomé’ gebouwd in gotische stijl, is in het oude centrum gelegen. De kerk wordt geflankeerd door de ene kant de gemeentelijke, dagelijkse markt (Mercadona Municipal de Abastos). En aan de andere kant het gemeentehuis (Ayuntamiento) een gebouw daterend uit de 18deeeuw en geronoveerd in de 20ste eeuw. Rondslenteren in de buurt en rond de kerk is een aanrader bij een bezoen aan Javea. In dit gedeelte bevinden zich ook allerlei lokale tapa bars en restaurants.

Uitkijkpunten:

Javea heeft verschillende zogenoemde ‘miradores’ het Spaanse woord voor uitzichtpunten. Cap de la Nau is een mirador met een vuurtoren op een steile klif met mooi uitzichten op de naastligende baaitjes. Cap de la Nau is vanuit Cada Asombrosa amper tien minuten rijden met de wagen. Of voor de sportievelingen ongeveer een vijfenveertig minuten stevig klimmen. Hij bevindt zich op de grens van de Golf van Valencia en die van Alicante. De punt op het Iberrisch schiereiland is het dichts gelegen bij Ibiza.

De beste uitzichtpunten van Jávea

Een manier om Xàbia te leren kennen, is via zijn panoramische beelden. De uitzichten, vanuit verschillende punten van de gemeente geven een spectaculair uitzicht op het landschap, stranden, baaien, etc. De uitkijkpunten zijn een van de belangrijkste attracties en Xàbia (Jávea) heeft in totaal vijftien. De 15-scenario’s gelegen tussen de 25-km kustlijn die gemakkelijk toegankelijk is en zelfs te voet kan worden bezocht en de wonderen van deze gemeente nog beter kent.

Cap_De_Saint_Antoni, Jávea, Costa-Blanca, Casa-Asombrosa

Cap de Sant Antoni

Vanaf hier kunt u een groot deel van de baai van Jávea zien en het havengebied en de jachthaven van dichtbij bekijken. In dit gezichtspunt is er een vuurtoren, die ooit een uitkijktoren bleek te zijn. Deze vuurtoren bevindt zich op een klif met twee plantaardige micro-reserves, één op de noordklif en een andere op L’Illot de la Mona, aan de voet van de Kaap. De Cabo de San Antonio ligt tussen de gemeenten Jávea en Dénia en maakt deel uit van het natuurpark Montgó. Op dezelfde plaats is een vuurtoren, nog steeds in bedrijf, van tweede orde, daterend uit 1855 toen deze voor het eerst werd ingeschakeld. De hoogte van de vuurtoren boven zeeniveau is 175 meter.

Maak een excursie naar de Montgó

Het Parque natural del Macizo del Montgó bevindt zich tussen Denia en Jávea. Zijn silhouet is het meest karakteristieke landschap van Jávea, maar ook al is het zo imposant, de top bereiken is gemakkelijker dan het lijkt. Deze excursie is goed te doen met kinderen boven de 8 jaar, want het einde van de route bestaat uit losse stenen en is moeilijk voor de kleintjes. Dus pas op dat je je niet bezeerd. De eenvoudigste route begint in Les Planes.
Als je op een heldere dag naar boven klimt, kun je Ibiza zien, dat zich op 90 kilometer afstand bevindt. De uitzichten zijn prachtig, en de inspanning is zeker de moeite waard.

Séquia van het reuzenrad

Het is een groot kanaal gesneden en opgegraven op de toscar, die in de Romeinse tijd werd gebruikt om het binnendringen van zeewater mogelijk te maken en een zoutachtig gebied te vormen dat bekend staat als de Saladar. Door de eeuwen heen werd het reuzenrad ingebouwd, een mechanisme met een groot verticaal houten wiel bewogen door een dier. La Doria de la Noria ligt in het gebied dat bekend staat als Segundo Montañar of Montañar II. Maak de kustlijn van Xàbia voordat u de bereikt Cala Blanca o Caleta. Vanaf deze karakteristieke plek kunt u de zee, Cabo San Antonio en Cap Sant Martí zien of ook bekend als Cap Prim.

Els-Molins, Jávea, Costa-Blanca. Casa=Asombrosa.

Els Molins

De molens in de buurt van les Plans Ze zijn een ander emblematisch scenario dat niet kan worden gemist. De eerste constructie was in de veertiende eeuw. Jaren later volgden nog tien torens, waarvan de overblijfselen, nu zonder bladen of dak, nog steeds te zien zijn in zo’n unieke hoek van de kust, hoewel op verschillende niveaus van instandhouding. Vanuit dit gezichtspunt, naast het overwegen van de gebouwen, is er een geweldig zicht op Xàbia, de hele baai, evenals Cabo San Antonio en het stedelijke gebied en de stranden. Momenteel zijn deze molens niet meer in gebruik. Zijn functie was tarwe te malen. Ze zijn in totaal 11 windmolens gekenmerkt door hun cilindrische vorm, ongeveer 7 meter hoog en een diameter van meer dan 6 meter. Het interieur heeft twee verdiepingen, een begane grond gebruikt als magazijn en een bovenste, ondersteund door een 1 / 4 tosca ashlar kluis met bol, waarin robuuste ratel houten mechanismen waren ondergebracht die de zware stenen kiezen bewogen en de messen ondersteunden onderworpen aan een horizontale as. Dit alles verdween aan het einde van de 19e eeuw. Van deze grote groep zijn er drie gemeentelijke eigendommen en is restauratie en herstel gepland.

Caletes

Vanuit dit gezichtspunt zie je bijna de hele kustlijn. Aan de ene kant zie je het gebied van de twee Montanyars en Cap de Sant Antoni en anderzijds de Cap Prim.
Dit gezichtspunt bevindt zich bovenaan wat ook bekend staat als de tweede Caleta. Om toegang te krijgen tot dit deel van Xàbia of het uitkijkpunt kunt u met de auto of te voet toegang krijgen tot Cala Blanca o Caleta. Te voet moet je door de gaten steken die in de rots zijn uitgehouwen, dus we verlaten het uitkijkpunt rechtsboven en passeren het strand. Het uitkijkpunt kan ook worden bereikt door de weg naar Cabo la Nao te volgen.

El-Arenal, Jávea, Costa-Blanca, Casa-Asombrosa

Punta de l'Arenal

Vanaf hier kunt u het Arenal-strand zien, het enige zandstrand in de stad. Volledig panorama met Montgó op de achtergrond. In dit gebied is er een grote archeologische vindplaats, uit de 1e eeuw voor Christus, bekend als de baden van de koningin en dat huisvestte een Romeinse viskwekerij. Deze nederzetting bevindt zich in de huidige Cala del Ministre, net achter de National Parador.
Dit gezichtspunt bevindt zich in het zuidelijke deel van het strand. Het is te voet bereikbaar via hetzelfde strand of met de auto langs de weg. De Montgó, de Cabo de San Antonio en het strand van Arena zijn de prachtige uitzichten die kunnen worden gewaardeerd.

Haven

Gelukkig heeft men in Xàbia niet de fout gemaakt om enorme hoogbouw toe te passen. Hierdoor heeft de plaats, ondanks het toerisme, toch nog een redelijk gemoedelijk karakter. De haven Duanes del Mar bestaat uit twee delen: de jachthaven en de vissershaven. ‘s Morgens komen de vissersboten hieraan wal om de vele bakken met zojuist gevangen vis naar de visafslag te brengen.

Bezoek de haven en de wijk Duanes de la Mar

Duanes de la Mar is één van de meest levendige wijken van de gemeente. Het is gelegen in het gebied rond de haven (bestaande uit een vissershaven en recreatieve haven) en volgt zijn zeevaart traditie, die begon in de 19e eeuw. Hier kun je wateractiviteiten doen en iets drinken op de terrassen aan zee. Je kunt ook naar de moderne kerk Nuestra Señora del Loreto bezichtigen, uit het jaar 1967, en, het dak, die op de bodem van een boot lijkt. Het is een voorbeeld van de avant-garde religieuze architectuur in de stad. Vergeet niet het moment dat de boten aankomen en de gevangen vis geveild wordt in de markt, het is een gebeurtenis die veel toeristen aantrekt. En als je in juli komt, vergeet dan niet de parades van het feest van de Moren en Christenen, dat zul je zeker tof vinden!

Neem een duik op de mooiste stranden van Jávea

Tijdens jouw vakantie klinkt een frisse duik af en toe natuurlijk niet verkeerd, zeker in de zomermaanden. Daarom, hebben wij voor jou een selectie met de mooiste stranden van Jávea samengesteld, en ze zijn prachtig! Wil je alles weten over de stranden van van Jávea? Lees De mooiste stranden van Jávea

Cala Ambolo

Waarschijnlijk één van de meest onderschatte stranden van Jávea. Terwijl jij hier op jouw handdoekje in het witte zand ligt te genieten van de steile kliffen achter je, het heldere intens blauwe water voor je en de prachtige natuur om je heen, zul je het gevoel krijgen dat je op een tropisch eiland bent. De bezettingsgraad is laag en er zijn vrijwel geen faciliteiten, waardoor je het gevoel hebt dat je back-to-basic gaat, weg van de drukke stranden van de stad. Het strand is populair bij snorkelaars en klimmers. Een eindje van de kust bevindt zich een rotsachtig eiland waar je op kunt klimmen om van de rotsen af te springen, wel voorzichtig natuurlijk. Het strand bevindt zich dichtbij de Mirador van Ambolo, een uitkijktoren, maar origineel is het een verdedigingstoren uit de 16e eeuw die beschermde tegen de aanvallen van piraten.  Het is officieel een naturistenstrand, hoewel je hier ook veel gasten met badkleding zult zien.

De bekendste Javiense Inwoner: David Ferrer

David Ferrer is geboren en getogen in Jávea en staat al jarenlang in de top tien van de wereldranglijst van beste tennissers ter wereld.  Hij heeft 21 ATP toernooien gewonnen en zijn hoogste ranking was nummer 3 van de wereld in augustus 2013. Daarnaast won hij samen met andere Spaanse tennissers uit een fantastische generatie drie maal de Davis Cup (2008, 2009 en 2011). Bijnamen van Ferrer zijn onder andere ‘La pared humana’ (de menselijke muur) en El León de Jávea (de leeuw uit Jávea).

Veel plezier bij een bezoek aan Jávea! Wil je meer lezen over deze leuke plaats klik dan hier 

Lees wat onze bezoekers schrijven over ons

    My friend an I spend amazing days at this place. The host is amazing! She is super nice and kind!... read more

  thumb Mai
  7/26/2020

    Acogedor, limpio y y encantador

  thumb Elisa
  7/12/2020

    La casa es muy bonita y limpia, aunque la ubicación está a las afueras. En general, la estancia estuvo bien... read more

  thumb Anna
  8/20/2020

    Vistas espectaculares. Trato muy cercano por parte de Nadia. Hemos disfrutado muchísimo.

  thumb Miguel
  8/08/2020

    Gran lugar y muy amables

  thumb Jonathan Manuel
  8/05/2020

    Casa espectacular, vistas increibles, comodida absoluta, y Nadia es una gran anfitriona.

  thumb Alejandro
  8/16/2020

    Apartamento inmejorable con vistas increibles de Jávea. Nadia ha sido una anfitriona genial y muy atenta. Hemos estado encantados, seguro... read more

  thumb Elena
  9/06/2020

    Trato estupendo desde el momento en que llegamos. Nos sentimos como en casa. La casa es espectacular y súper bien... read more

  thumb Alberto
  8/09/2020

    Apartamento muy acogedor y limpio.
  Estamos muy agradecidos por el trato que nos ha dado Nadia. Ha sido súper amable... read more

  thumb Paula
  9/13/2020

    Trato increible de Nadia y su marido, nos hicieron sentir en casa, viven en una zona con unas vistas preciosas.... read more

  thumb Lorena
  8/02/2020

    Excelente!!! El lugar es increíble y Nadia es super atenta, discreta y amigable. No lo podría recomendarlo mas. Para disfrutar!!!... read more

  thumb Martin
  9/02/2020
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on email