Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Font de l'Algar

Op weg naar Font de l’Algar passeert je het schattige stadje Callosa d’en Sarria.

Ligging

Arboretum of bomentui

Behalve de watervallen is er in het natuurreservaat is er nog veel meer te zien. Geniet er van de weelderige mediterrane fauna en flora. Zo is er een arboretum of bomentuin. Open voor bezoekers. Komt daarbij het constante geruis van de watervallen dat bijzonder ontspannend werkt

Font-d- l'Algar, watervallen, bloemen, natuur, wandeling, houten-trappen, B&B, Benitachel, Denia, Althea, boeken, hotels, appartement, overnachten, 2019, 2020, 2021, winter, overwinteren, zacht, zacht-klimaat,

Houten trappen

Indien je de ingang voorbij bent, kan je via houten trappen en een aangegeven pad van de ene waterval naar de andere wandelen.  Zodoende kan je over een lengte van ongeveer 1,5 km lange de watervallen gaan. Hier en daar werden houten leuningen aangebracht met de bedoeling je een stevige houvast geven. Dit is geen overbodige luxe aangezien de paden best glad kunnen zijn.

Video

Kristal helder water

Het kristalheldere water vormt een kleine bergrivier. Als gevolg daarvan vormt zich via de watervallen kleine meertjes. Ook langs de oevers bevinden zich schaduwrijke plekjes. Leuke plekjes om te zonnebaden en die een grote verscheidenheid aan bloemen en planten geven. 
Hoe warm het ook is, hier vind je altijd verkoeling. Het bronwater heeft het hele jaar door een temperatuur van 17 à 18 graden.

Logo, Costa-Blanca

Frisse duik

Hou je echter wel van een frisse duik midden in een prachtig stukje natuur. Dan is een uitstap in het bijzonder naar het beschermde dit natuurgebied. Het is de moeite waart. Het wordt commercieel uitgebaat en is tegen betaling toegankelijk voor het publiek. Het voordeel hiervan is dat aan de voet van de watervallen verschillende parkeerplaatsen voorzien zijn.

Font de l'Algar watervallen

Op weg naar Font de l’Algar passeert je het schattige stadje Callosa d’en Sarria. Op zowat vijfendertig kilometer van Benitachell. En eveneens  ongeveer 10 km van Althea. Het is ook daar dat de Algar rivier naar beneden davert in geweldige watervallen. Bijgevolg gaan ze trapsgewijs  langs rotsen die mooie natuurlijke zwembaden vormen.

Natuurgebied

Onder de naam ‘Les Fonts de l`Algar’ is dit hele gebied natuurreservaat. Daarmee is heel het gebied dus beschermd. Callosa is bovendien een landbouwgebied waar ook Loguat of Nispera geteeld wordt. Zoals gezegd door de toerist lokale gele,  oranje vruchten.

Font-de-l'Algar, B&B, bed-and-breakfeast, bed-en-breakfeast, watervallen, Benitachell, Althea, zwemmen,

Cafetaria

Dichter bij de ingang bevind zich bovendien ook een cafetaria. Evenals een  souvenirwinkel en de toiletten voor als de nood het hoogst is.

Waterschoentjes

Het is aan te raden om dit met mooi weer te bezoeken, want nadat je een stuk gelopen hebt over verharde paden kom je op zandpaadjes terecht. Zorg dat je waterschoentjes aan hebt anders kun je niet naar het begin van de waterval lopen

Dit delen: