Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Fietsen & Mountainbiken

Fietsen & Mountainbiken in Benitachell en in het bijzonder haar achterland is gemaakt voor fietsers

Weer komende dagen

Klimaat

Wist je dat de Costa Blanca de meeste dagen zon heeft van Spanje. Het heeft eveneens een mediterraan klimaat en dit alles samen met gemiddeld 320 dagen zon per jaar. Bergen rondom zorgen voor een micro-klimaat. Wat er voor zorgt dat de regenkans hier veel kleiner is. Dit buitengewoon zacht weer maakt deze regio het ideale gebied om te fietsen en/of te mountainbiken. De temperatuur zakt hier bijna nooit onder de 15 graden. Is er nog een beter weer om te fietsen, racen of te mountainbiken. Heb je een hekel om in het koude België, Nederland of een ander koud Europees land je fit te trainen! Dan is deze regio van Spanje is de beste optie als je vroeg in het seizoen fit wil zijn. Tijdens de wintermaanden schijnt hier ook meestal de zon. Met wart geluk haalt de temperatuur soms 20 graden. Vanaf de maand februari beginnen de temperaturen dan stilaan te stijgen.

Wijnen proeven

Bijzonder zijn de bodega’s waar de wijnen Mistelle en Moscatel gefabrikeerd worden. In ieder van deze bodega ben je meer dan welkom om deze heerlijke wijnen te proeven. Dit echt de geliefkoosde vallei van de beroepsrenners en de doorwinterde amateurs. Er liggen zowel bergritten als bijna vlakke ritten. Keuzemogelijkheden ten over.

Fiets-tegen-muur,Jávea-haven, Jachthaven

Russische ploeg

Evenzeer was er een Russische ploeg op de wegen in en rond Calpe. Op weg naar de bergen en heuvels van Callossa, Guadalest, Polop, Val de Laguar. Evenals op de fietsroute Taberna en tenslotte Benitachell. Ook een tijdrit oefenend op de vlakke maar ook goede asfaltwegen. Zowel in de valleien en klimmend tot een hoogte van 3.000 meter. Fantastisch gezicht trouwens die gezonde immers nog niet helemaal afgetrainde gasten. In perfecte orde en cadans voorbij te zien schieten. Terwijl jij, gelukkig maar zwoegend op je mountainbike zit en tegen een pittige heuvel op kruipt. Op weg naar jouw eigen finish

Fietser & verkeersregels!

Het fietsen is nog niet gangbaar als woon-werkverkeer in Spanje. En zeker niet om simpelweg even snel boodschappen te doen. In grote steden, zoals in Benidorm maar ook Calpe is er een verandering aan de gang. Benidorm en Calpe zijn op verschillende locaties inmiddels gemeentefietsen te huur. Bovendien zijn de verkeersboetes in Spanje zijn hoog, ook voor de fietsers, hou hier rekening mee.

De regels

Vervolgens geven we hier de belangrijkste regels waar je moet op letten. Doch deze lijst is niet volledig. Een van de belangrijkste regels is een helm dragen het is gewoon verplicht. De autoriteiten houden deze streng in de gaten. Reflecterende kleding en voldoende zichtbaarheid en in het bijzonder verlichting bij duisternis. Dit wordt heel vaak vergeten. Desondanks het in heel Europa een wet is vergeet de fietser al eens dat hij moet stoppen aan de zebrapaden. Aangeven dat je van richting gaat veranderen! En misschien een regel die het vaakst wordt overtreden. Je mag maximaal met twee fietsers naast elkaar rijden! Ook de mobiele telefoon in de handen is niet toegelaten. Eveneens als met een hoofdtelefoon rijden. Als laatste willen we ook deze meegeven. Rijden onder invloed, zowel alcohol als drugs, wordt niet getolereerd. 

Costa Blanca

De Costa Blanca, een zaligheid om te fietsen. Met het gladde asfalt, altijd mooi weer en in het bijzonder een keuze uit veel, heel veel routes.  Zowel langs de kustlijn als in de bergen. Jaarlijks zie je terugkomst van zowel de betere amateurs, de profs maar ook de gewone toerist terug keren naar de Costa Blanca. Je ziet ze echt genieten op hun fiets. Maar tegelijkertijd en zeker de profs wordt er hard gewerkt aan hun conditie.

Logo, Costa-Blanca
Casa-Asombrosa, fiets, fietsen, fietsroutes, B&B, hotels, appartementen, fiets-huren, boeken, reserveren, klimaat, zacht, zacht-klimaat, winter, zomer, ideaal, prachtige, goede, bergen, heuvels, groep, alleen, gratis-annuleren, geen-creditkaart, last-minute, best-deals, prijs-kwaliteit, Jávea, Benitachell, Calpe, Benidorm, Denia, Moreira, mountainbike,

Guadalest

Het bijna duizend jaar oude dorp gesitueerd in de rotsen en helemaal gebouwd om het kasteel El Castell de Guadalest. Met een geleidelijke klim van ongeveer tien kilometer zie je het eigentijdse dorpje al van op een afstand liggen. In het dorp aangekomen moet men vooral oppassen op de overstekende dagelijkse toeristen. Daarna kom je door een klein dorpje na een kleine stukje afdaling. Meteen daarna stijl naar boven te gaan via een smalle weg die je tot het stuwmeer brengt. Schakel op tijd, anders is de kans groot dat je hier stilvalt. Nadien kom je terug op een vlakke weg terecht. Daarna was het opnieuw genieten van het mooi bergland-schap. Wil je alle info over Guadalest? Lees dan hier verder.

Jálon Vallei

Eens je een tien tal kilometers van de kust bent waan je jezelf in een andere wereld. De Wereld Health Organization heeft de vruchtbare Jalón Vallei uitgeroepen tot het gezonds en aangenaamst klimaat ter wereld! Men zegt ook wel eens dat dit gebied met zijn appelsien bomen, olijfbomen en amandel-bomen het mooiste weg van Spanje is om te fietsen. Vooral in de maand februari zie je overal de witte en paarse amandelbloesems. De vallei is ongeveer dertig kilometer lang en heeft maar liefst negen bergtoppen. Ieder dorp met zijn authentieke uitstraling zoals Benissa, Castell de Castells en Jalón zelfs. 

Benidorm - Calpe

Het zuidelijker gelegen achterland van Benidorm is heel verrassend enorm groot en ruig. Dit achterland is voor de fietser uitdagender te noemen. De afstanden zijn groter en er moet meer geklommen worden.  Voor flinke dagtochten zit je hier aan de goede kant. Je beland nog in onontgonnen gebied en dorpjes waar de tijd heeft stil gestaan. Speerpunten van dit gebied zijn de Port de Tudons, de hoogste col uit de regio en bekend uit de Vuelta. Zoals eveneens de prachtige La Carrasqueta en het bijzonder de Coll de Rates.

Ideale klimtraining

De echte beste training is nog altijd rijden op de weg. Dit is het echte werk niet voor watjes. Heb je een doel voor ogen waarbij de hoogtemeters niet liegen. Dan heb je nog maar één mogelijkheid! Klimmen en nog eens klimmen. De techniek is goed tegenwoordig. Maar een indoor-trainer zal nooit die juiste inspanning vragen die je straks nodig zal hebben. Dit is het visitekaartje van de Costa Blanca. De langgerekte en cols van zeven en acht procent om aan je klimvermogen te bouwen. Beste voorbeeld hiervan is de Coll de Rates die vanwege de omstandigheden vaak gebruikt wordt om progressie te bepalen.

Video

Fietsen Benitachell.

Zowel voor de profs of semiprofs. Evenals de stevige of beginnende amateurs. Ook de gewone fietstoerist vind zijn gading hier. Maar in het bijzonder zijn het vooral de prof wielrenners of mountainbikers. Kortom de Costa Blanca is een adembenemende locatie voor fietsers.
Met de route Calpe – Benitachell als absoluut trainingscentrum van de top wielerploegen in de wintermaanden. Zoals in 2010/2011 kwamen hier onder andere ook de ploeg van Lance Armstrong. Maar ook de complete Raboploeg.  

Cumbre-del-sol, Casa-Asombrosa

Voordelen

Naast een zonnig klimaat biedt dit fietsgebied met bergen dat bijzonder dicht aan de kust ligt. Hierdoor ontstaat de unieke mogelijkheid om een vakantie aan zee te combineren met fietsen in de bergen. Zo zijn de wegen zodra je het binnenland in fietst rustig. Het asfalt ligt er goed bij en dit samen met een tal van mooie routes door kleine dorpjes. Het geeft je bijzondere mooie en spectaculaire bezienswaardigheden. De meesten denken niet onmiddellijk aan hoge bergen. Toch kun je hier je klim capaciteiten goed trainen met klimmetjes als Coll de Rates of de Port de Tudon. Voor de hardcore klim fanaten die houden van een uitdaging, de Cumbre del Sol met een gemiddelde van 9 procent. en uitlopers naar boven de 19 procent. De afdalingen zijn heerlijk, met overzichtelijke bochten en de glade asfalt.

Casa-Asombrosa, fiets, fietsen, fietsroutes, B&B, hotels, appartementen, fiets-huren, boeken, reserveren, klimaat, zacht, zacht-klimaat, winter, zomer, ideaal, prachtige, goede, bergen, heuvels, groep, alleen, gratis-annuleren, geen-creditkaart, last-minute, best-deals, prijs-kwaliteit, Jávea, Benitachell, Calpe, Benidorm, Denia, Moreira, mountainbike,

Ideale fietsgebied Benitachell

Dit is het ideale fietsgebied is voor iedere prof of gezonde wielrijder. Het zijn welliswaar prachtige dagtochten. Variërend uit een keuze vanaf dertig (prachtige plattelands of kustkilometers). Ofwel tot  honderddertig kilometers.. In je eentje of met een groep.  Eventueel onder leiding van een of meerdere gidsen. Mits met een fietsershelm en extra water in je ransel. De gidsen of instructeurs vind je meestal bij iedere betere fietsenwinkel. Die vindt je in alle wat grotere steden. Waar je ook voor goede fietskaarten terecht kan. Tenslotte zijn er verschillende  websites waar je de beste fietsroutes op vind. 

Verkeersader

Een begrip onder de fietsers is de weg N332. Het is de doorgangsweg weg van Benidorm naar Albir. Vandaar door Altea zo langs Calpe naar Benissa. Namelijk een drukke weg in twee richtingen. Hij is de verkeersslagader voor de locals en hij wordt gebruik. De snelheid voor het normaal verkeer ligt op deze weg tussen de 50 en 80 kilometer per uur. Maar let toch maar op, er wordt soms heel snel gereden. Ook nog een punt om rekening mee te houden. Als het een keer geregend heeft kan het wegdek spekglad zijn.

De wegen

De wegen zijn doorgaans zeer goed onderhouden en strak geasfalteerd. En dit wil de overheid vooral zo houden. Bovendien zorgt het toenemend aantal fietsers voor extra inkomsten. De meeste wegen hebben fietsstroken en ook de bewegwijzering is duidelijk. Auto’s zijn verplicht je als fietser op 1,5 meter afstand te passeren. Daar worden ze hier om de haverklap met een verkeersbord aan herinnerd.

Dit delen: