Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Denia

Denia een schilderachtig typisch Mediterraan vissersplaatsje.

Ligging

Montgo

Het stadje ligt aan de voet van een bijna 800 meter hoge berg el Montgó een imposante reus. Zowel de inwoners van Denia als Jávea aan de andere kant zijn terecht fier op hun berg. De hoogste berg van de Costa Blanca zo dichtbij aan zee gelegen. De berg werd enkele jaren geleden als natuurreservaat uitgeroepen. Waardoor de oprukkende villabouw aan de voet van de berg tijdig werd tegenhouden. 
Het natuurreservaat staat bekend om zijn unieke fauna en flora. Daardoor zou zelfs het bijzonder microklimaat een eigen bloemenspecies hebben. “la herba santa”, of de Carduncellus dianius“.

Gezellige straatjes

Evenals laat in de avond slenteren door de gezellige straatjes van authentieke dorpje.
Kortom keuze ten overvloed! alleen voor diegene die op zoek zijn naar het echte Spanje. En evenzeer het massatoerisme willen mijden. Dan is Dénia de ideale plek om je vakantie door te brengen.

Witte zandstranden

Denia biedt meer dan 20 kilometer witte zandstranden. Aan één zijde (“Las Marinas” of “Les Marines”). Ook aan de andere zijde een 4 kilometer lange rotskust. “Las Rotas” of “Les Rotes”. Maar ook in het Valenciaans. Las Rotas. Het verlengde kustgedeelte van de Cabo San Antonio. Evenals het Montgó natuurreservaat. Dit kustgedeelte biedt verbluffende zeezichten. Daardoor heeft dankzij het status van maritiem natuurreservaat. Ook een beschermde zeefauna en -flora. Het stadje Denia zelf, genoemd naar de Godin Diana.  Het ligt gecentraliseerd rondom zijn historische burcht op een heuvel. Weliswaar nu een archeologisch museum met schitterend uitzicht. 

DEnia, Costa-Blanca, B&B, hotel, appartement, restaurant, visser, vissershaven

Eten en drinken.

Spanje is bij uitstek het meest favoriete vakantieland in Europa. Net zoals het aangename klimaat word je als bezoeker van dit mooie land ondergedompeld in Spaanse tradities. Zoals tapás eten en sangria drinken met de lokale bevolking. Aan de haven vind je een grote verscheidenheid van restaurants.

Video

Marina Alta

Denia is een schilderachtig typisch Mediterraan vissersplaatsje. Desondanks leeft nog steeds op het ritme van de natuur en de zee. Het ligt op minder dan 100 km van Valencia in het noorden. Evenals  Alicante in het zuiden. 

Casa Asombrosa Denia Jachthaven

Fietsen - wandelen

Denia is erg groen en biedt prachtige natuur gebieden zoals het eerder genoemde Montgo natuurpark.
Er zijn meerdere wandellees verder – en fietsroutes – lees verder -. Welke aangegeven staan met bordjes en markeringen.

Dit delen: