Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

De buurt

De buurt van de Costa Blanca , een unieke vakantiebestemming.

De buurt

Ben je in het bijzonder op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming zonder massatoeris- me.
Dan is in de eerste plaats het populaire Jávea aan te bevelen. Het is weliswaar anders dan de gebruikelijke trekpleisters aan de Costa Blanca. Het gezellige jávea bijvoorbeeld trekt een gevarieerd publiek. Evenals inclusief Spaanse toeristen die hun vakantie doorbrengen tussen Alicante en Valencia. Hou je van zon en zee? Jávea is als het ware een echt strandparadijs! Hou je van golfen, Jávea ligt centraal aan aan liefst 24 golfterreinen. Ook de fantastische omgeving biedt bovendien allerlei uitstapjes.  Van prachtige dorpjes tot de mooiste wandelroutes.  

in-de-buurt, Costa-Blanca, Denia,

Benitachell

Het bevindt zich op 120 km van Valencia in het Noorden. Net zoals on op 80 km van Alicante in het Zuiden. Eveneens zijn beide steden voorzien van een internationale luchthaven. 
Weliswaar omsloten door een aantrekkelijk natuurtafereel. Tussen de “Cabo de la Nao” en “Cabo d’Or”. 
Een gemeente met een strategische ligging, dichtbij toeristische gemeenten zoals Teulada-Moraira en Javeaen op slechts 90 kilometer van de stad Alicante.
Poble Nou de benitachell beschikt over alle diensten, sporten, golf, wandelroutes, en een feestrijke cultuur die haar oorsprong en tradities bewaart. Weliswaar is een gemeente die haar essentie in stand heeft weten te houden, met een moderne mentaliteit, respect voor de tradities en een oprechte eenvoud en gastvrijheid.

Cumbre-del-sol, Casa-Asombrosa

Eten - drinken

Het ontbijt stelt in Spanje weinig voor. Hoewel ze aan het eind van de ochtend enkele tapas tot zich nemen. Ook om de honger tot de uitgebreide lunch.  Hoewel de lunch pas vanaf circa 14 uur genuttigd wordt. Evenals het avondeten dat pas rond 21 uur geserveerd word.   Hoewel u in toeristische badplaatsen eerder aan kunt schuiven. Spanjaarden zelf eten tussen lunch en avondeten vaak nog tapas. Liefst met een glas bier of wijn. Wanneer u tapas als hoofdmaaltijd wenst te eten bestelt u raciones, grote porties.

Calpe

Aangenomen word dat in Calpe de Peñon de Ifach ofwel Penyal d’Ifac zoals het ook wel genoemd wordt. Namelijk in het Natural Park. Dit 332 meter hoge natuurpark torent hoog boven de Middellandse Zee uit. Hij is eveneens langs een groot deel van de Valenciaanse kust te zien. De naam is vroeger bedacht en betekent Noordelijke rots. Daardoor kon de rots onderscheiden worden van de zuidelijke versie bij Gibraltar. De meest interessantste toeristische informatie weten, lees dan hier verder

Calpe, Coste-Blanca,

Alicante

Omdat juist een ideale mix heeft van het dagelijks leven. In de autonome regio Valencia vermengd met toerisme. In het bijzonder met de Explanada España heeft Alicante een wandelboulevard waar de Ramblas in Barcelona een puntje aan kan zuigen, En anderzijds  behoort het strand tot de beste uit de regio. De stad heeft ook een geweldig uitgaansleven. Daar komt nog eens bij dat Alicante van alle steden in Europa namelijk wel één van de beste klimaten kent.

la-explanada-de-espana
Logo, Costa-Blanca

Video

Appelsien plukken?

Het najaar aan de Costa Blanca bestaat vooral uit appelsienen evenals de mandarijn pluk. Spanje, is de grootste sinaasappel leverancier van Nederland en Vlaanderen.  Ze ranken op de zesde plaats van deze wereld ranglijst. En dat was echt nieuws. 

Costa-blanca, appelsienen, appelsienen-boom, costa-blanca, spanje

Ligging

Kleurrijk Villajoyosa

Villajoyosa, ofwel La Vila Joiosa. De oude wijk aan het strand. Fraaie kleuren vormen een uniek contrast met het stadsstrand. Deze kleuren waren vroeger bedoeld voor de vissers; zij konden van zee dan hun eigen huis spotten. Onder ander kan je hier genieten van het uitzicht. Maar later kan je dan een wandeling maken door het oude stadje. Ook hier worden sommige huizen, net als aan de waterkant, gekarakteriseerd door felle kleuren. Alle bezienswaardigheden van Villajoyosa lees je hier

zee-vruchten, middellandse-zee, vis, vers, vissersboot, vissershaven, veiling, keuken, restaurants, bars, nachtleven, mediterraanse-keuken, Benitachell, Cumbre-del-Sol

Jalón

Prachtig is in de zomermaanden rivier Rio Jalón. De lage waterstand in combinatie met de vele struiken en bloemen in de rivierbedding zorgen samen voor een schilderachtig plaatje. Een goede reden om Xaló door de weeks te bezoeken kan ook een bezoek aan de wijncoöperatie zijn. Benieuwd naar wat Jalón te bieden heeft, zoals zijn grootste vlooienmarkt, lees dan verder.

Benidorm

Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. Bovendien ligt op veertig kilometer de luchthaven van Alicante.
Echter vroeger was deze stad een klein vissers-dorpje. Desondanks  is het nu een van de bekendste badplaatsen in Europa is. Hieruit volgt dat de bevolking hierdoor kan oplopen tot boven het half miljoen mensen in de zomer maanden. 
Alles te weten komen over de bekendste stad van de Costa Blanca, lees dan verder hier

Guadalest

Guadalest ligt in de provincie Alicante in de regio Valencia in Spanje. Vijftien kilometer ten westen van de kustplaats Calpe. Het dorpje ligt op een hoogte van 586. Het wordt in het Valenciaans El Castell de Guadalest genoemd en heeft ruim 200 inwoners. Dit authentieke dorpje is met een schitterende ligging boven de Vallei van de Guadalest rivier en het meer. Het dorp ligt in een groene bergachtige omgeving met dennen, sinaasappel- en citroenbomen. Zoals eveneens amandelbomen maar ook olijfbomen en loquat. Guadalest werd gebouwd door de Moren en ze legden in deze vruchtbare omgeving een irrigatiesysteem aan. Waarbij de rivier op verschillende plaatsen werd afgedamd en het meer is ontstaan. De huidige dam is gebouwd tussen 1953 en 1963. Aardbevingen hebben in het verleden verwoestingen aangebracht maar er zijn nu nog veel bezienswaardigheden.

Bloesems in de lente.

De bloesems een enig natuurlijk spektakel. Jammer genoeg duurt dit spektakel maar enkele weken. De bloei begint halfweg februari en eindigt reeds halfweg maart. Natuurlijk afhankelijk van de weersomstandigheden. Soms is de bloei vroeger, soms later. Maar eens in bloei zijn de boomgaarden en hun velden bedekt met schakeringen van roze en witte bloemen. Vanaf het moment vande bloei  gaan wandelaars  graag op stap tussen boomgaarden om te genieten van de zachte kleurenpracht.

Druiven.

In de groene valei van Jalón staan de druivenranken. Net als ieder jaar geven zij ook dit jaar weer een rijkelijke oogst. Door middel van hun grote druivenpersen persen zij hun heerlijke wijn. De Spaanse overheid verleende hen het kwaliteitspredicaat. “Denominacióon de Origen” waar ze terecht trots op zijn. Meest bekende zijn de zeer goede Mucatel wijnen. een dessert wijn.

Denia, binnenplaats

Denia

Denia, één van de oudste dorpen. De geschiedenis van het charmante dorpje gaat terug naar de tijd voor Christus. Toen vestigde de eerste Griekse kolonie zich hier. Daarom zijn de meeste bezienswaardigheden het Romeinse kasteel van Denia. Zo werd het kasteel in de 11e en 12e eeuw gebouwd. Ook heb je van het kasteel trouwens een prachtig uitzicht over de omgeving. Wil je alles weten over Denia, lees hier verder

Jávea

Het populair vissersdorpje, Xàbia (in het Spaans Jávea). Bovendien kan je het dorpje grofweg in twee delen opdelen. Ten eerste de 3 km lange kuststrook van Xàbia en ten tweede de oude stadskern. Die je ca. 1 km landinwaarts vindt. Twee delen die een schril contrast met elkaar vormen. Maar al bij al allebei de moeite waard zijn. Aan de kuststrook van Xàbia vind je diverse stranden. Bijvoorbeeld Playa del Arenal die het meest bekendheid kent. Als je alles wilt te weten komen over Jávea. lees verder hier, 

Moraira

De oude vissersplaats ligt aan de Costa Blanca. Bovendien is het één van de leukste plaatsen langs deze populaire kuststreek. Deze vormt één gemeente samen met het in het binnenland gelegen Teulada. Waar Teulada een vrij stil dorp is waar vooral mensen wonen die leven van de agrarische sector, zo levendig is het vissersdorp Moraira. Meer weten lees verder,

centrum

Valencia

De luchthaven bevindt zich op een tachtig kilometer van Benitacheel. Valencia ligt aan de oostelijke kust van Spanje. Aan de Costa del Azahar. Is zowel een historische als een hippe shopping stad. Een bekend gebied dat vaker geassocieerd wordt met Valencia is de Costa Blanca. Samen met Alicante is Valencia één van de twee toegangspoorten tot deze populaire vakantieregio. Bij mensen die een stedentrip willen maken komt Valencia ook steeds vaker op de shortlist voor. Valencia wordt uitvoerig belicht in de media tegenwoordig. Het is niet lastig om goedkope vliegtickets naar Valencia te kopen. De stad heeft eigenlijk alles in zich wat je tijdens een gevarieerde stedentrip zoekt in een stad. 
Wil je nog meer te weten komen van deze opmerkelijke stad, lees dan verder hier,

Font de l'Algar

Het kristalheldere water vormt een kleine bergrivier. Als gevolg daarvan vormt zich via de watervallen kleine meertjes. Ook langs de oevers bevinden zich schaduwrijke plekjes. Leuke plekjes om te zonnebaden en die een grote verscheidenheid aan bloemen en planten geven. 
Hoe warm het ook is, hier vind je altijd verkoeling. Het bronwater heeft het hele jaar door een temperatuur van 17 à 18 graden.

Logo, Costa-Blanca

Dit delen: