Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Calpe

Calpe met zijn zacht Klimaat ligt circa twintig kilometer ten noorden van Benidorm.

Ligging

De stranden

Dit was vroeger een vissersdorp, maar is inmiddels uitgegroeid tot een populaire badplaats.In de eerste plaats is Calpe beroemd om zijn witte zandstranden. Maar het is er ook niet zo druk als bijvoorbeeld Benidorm. Niet alleen kan je de stedelijke stranden ontdekken met tal van voorzieningen. Maar ook de vele ontspannings- mogelijkheden voor kinderen. Evenals de charmante en intieme baaitjes voor koppels. De stranden zijn eveneens perfect om het zeeleven te ontdekken.  Daarnaast kan je er even helemaal uit zijn en te volledig relaxen. Om het charmante Cala del Mallorquí te bereiken, moet je het Voramar wandelpad volgen. Op een bijna geheime locatie is het heerlijk pootjebaden in kristalhelder water. Doch met de Peñón de Ifach op de achtergrond. Koppels hoeven niet verder te zoeken. Want immers in Cala del Mallorquí is het romantiek troef tijdens je vakantie.

Opzienbarend Calpe.

Aangenomen word dat in Calpe de Peñon de Ifach ofwel Penyal d’Ifac zoals het ook wel genoemd wordt. Namelijk in het Natural Park. Dit 332 meter hoge natuurpark torent hoog boven de Middellandse Zee uit. Hij is eveneens langs een groot deel van de Valenciaanse kust te zien. De naam is vroeger bedacht en betekent Noordelijke rots. Daardoor kon de rots onderscheiden worden van de zuidelijke versie bij Gibraltar.
Op 19 januari 1987 werd het park tot officieel “Parque Natural” verklaard.
De kalkstenen rots herbergt meer dan driehonderd diersoorten als eveneens vele zeldzame planten. Ook het is een broedplaats voor (beschermde) vogels. Waardoor je er niet het hele jaar door kunt wandelen.

Calpe, Coste-Blanca,
Logo, Costa-Blanca

Video

Oude kern

Calpe kent een lange geschiedenis. De Romeinen en Arabieren hebben zich hier in vroegere tijden reeds gevestigd. In het bijzonder de Moorse wijk El Arrabal herinnert aan het verblijf van de Arabieren. Het is eveneens een leuke interessante wijk met smalle, kronkelende straatjes. Met bijzondere bezienswaardigheden. Zo vindt u resten van de vestingwallen en van de Torreó de la Peça, een oude weertoren. De 15de eeuwse kerk en het oude stadhuis. Waarin zich nu een archeologisch museum bevindt, zijn eveneens de moeite waard. Aan de Romeinse overheersing herinneren de ruïnes van onder andere de Baños de la Reina, het badhuis.

Eten - drinken

Het aanbod van maaltijden in de restaurants is overduidelijk hoofdzakelijk gericht op de toeristische sector. Echte authentieke Spaanse keuken is grotendeels verdrongen door de internationale fastfood industrie.

Dit delen: