page contents

Blog

EEN BLOG OVER ONZE FAVORIETE EN UNIEKE PLAATSEN AAN DE COSTA BLANCA

augustus 2019

12 uur in Alicante

Alicante heeft een speciale plaats in ons hart. Ongeveer na een uurtje rijden van onze B&B Casa Asombrosa arriveerde wij in Alicante. Het heeft de betreffende toerist in korte tijd veel te bieden.

La Explanada de Espana

In de eerste plaats stoppen we voor een kop koffie. Na een ritje van een uur gaat dat er altijd wel lekker in. Er zijn echter veel lieve kleine coffeeshops langs La Explanada de Espana. Zo we kozen er eentje die werd overspoeld met Spanjaarden. Hoewel die naar gewoonte luid kletsen. Evenals het binnen donker was en stoffig en in het bijzonder authentiek. Daarnaast ook erg goedkoop. Zowel voor de koffie evenals de kaascroissant heb ik 4 euro betaald denk ik. Ik neem de eestte notities voor mijn blog. Later liepen we over de beroemde Esplanade. Daar begon ik, zoals gewoonlijk, onmiddellijk veel foto’s te maken.

la-explanada-de-espana

Alicante Harbour

Zo brachten we een uur door bij de haven. Vooral omdat het broeierig heet was en we een licht briesje van de oceaan nodig hadden. Er zijn onder andere veel restaurants langs de haven. Geweldig om naar mensen te kijken. Maar let op ze zijn duurder zijn vanwege hun gewenste locatie.

Alicante water museum

Vervolgens begonnen we de ontmoedigende wandeling naar Castillo de Santa Barbar. Met bovendien een snelle pitstop in het Water Museum. Al met al de eigelijke reden was omdat het geweldige airconditioning heeft. Kortom is het is eigenlijk een heel interessante tussenstop. Je kunt ten eerste de ‘Pozos’ of Wells bewonderen. Ten tweede Garrigos bezoeken die naar verluidt dateren uit de 16e eeuw. Deze putten werden opnieuw ontworpen volgens hun huidige lay-out in de 19e eeuw. Dit met de bedoeling om de effecten van de langdurige droogte die de stad leed te verminderen.

Desondanks nu terug naar de klim van het Castillo, niet voor angsthazen. In het bijzonder tijdens de heetste tijd van de dag. Ter info: als u een auto heeft. Parkeren kan je in een van de parkeergarages, Veel dichter bij de top. Gratis met toegang tot het Castillo. Zodoende hebben we niet al te veel tijd doorgebracht op het Castillo-terrein. Omdat ik het meest geïnteresseerd was in de spectaculaire uitzichten. Te samen hebben we hebben dan ook heel veel tijd besteed aan het bewonderen van het uitzicht vanaf de top. Belangrijk was voor mij het nemen van veel foto’s. Bovendien is er een restaurant en een kleine kiosk voor verfrissingen. Wat een welkom geschenk is in de hitte van de zomer! Misschien in een volgende nieuwsbrief meer hier over.

Kasteel van Santa Barbara

Barrio de Santa Cruz

De mooiste wijk van Alicante

Ten slotte.
Eigelijk zouden we een nieuwsbrief apart kunnen schrijven over deze bijzondere wijk. Het is zonder twijfel de mooiste wijk Barrio de Santa Cruz.  In de volksmond ook wel El Barrio genoemd. Ik dwaalde met mijn camera door een doolhof van smalle straatjes. En liet me betoveren door de charme van deze sfeervolle volkswijk. Dwaal je met me mee? Bovendien voel je het Spaanse hart kloppen in deze wel authentieke wijk. Kortom de tijd heeft hier stil heeft gestaan. De bewoners genieten de hele dag van hun siësta. Je ziet de was drogen aan de balkonnetjes. Evenals de katten liggen te spinnen in de zon. net als de ouderen die op hun plastieken stoeltjes zitten voor hun huis en alles waarnemen. Maar er zijn ook kinderen, die spelen voetbal op de trappen.

De voetganger is de baas

Als voetganger hebt je het hier voor het zeggen. De wijk is voor honderd procent autovrij. Dit komt in het bijzonder omdat er  veel niveau verschillen zijn in de buurt. Want af en toe wordt je verrast door schitterende en spectactulaire uitzichten over Alicante. Ook sta ik regelmatig oog in oog met de Monte Benacantil, de imposante heuvel waarop Castillo de Santa Bárbara is gevestigd. Als laatste van de magische dwaaltocht kan je neer ploffen op het terras aan het einde van de wijk. Temidden in dit sprookjesachtige tafereel lijken de tapas en wijn nog lekkerder te smaken.

Een schattige buurt

Deze schattige en kleurrijke buurt is het oudste deel van de stad. Barrio de Santa Cruz ligt aan de voet van de heuvel Benacantil. Stap terug in de tijd terwijl je de smalle straatjes van deze buurt beklimt naar Santa Barbara Castle. Belangrijk is ’s Nachts wordt de sfeer levendig. Evenals de lokale bevolking naar de vele taverna’s van de Barrio gaat voor tapas en drankjes.
Einde van onze eerste blog. Ik hoop dat je hem interessant vond. 

Barrio de Santa Cruz​, Alicante, Costa-Blanca

Ben jij nog niet ingeschreven op onze blog, vul dan hieronder uw gegevens in.

De weetjes aan de Costa Blanca
Marketing door
Share on facebook
Share on pinterest
Share on twitter
Share on linkedin
Share on tumblr
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Sluit Menu
%d bloggers liken dit: