Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Benidorm

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca

De video

Dertig minuten rijden rijden

Benidorm is een badplaats aan de Spaanse Costa Blanca. Bovendien ligt op veertig kilometer de luchthaven van Alicante.
Echter vroeger was deze stad een klein vissers-dorpje. Desondanks  is het nu een van de bekendste badplaatsen in Europa is. Hieruit volgt dat de bevolking hierdoor kan oplopen tot boven het half miljoen mensen in de zomer maanden. 

Winkelcentrum aan zee.

Ook in het centrum van Benidorm vind je allerlei winkels. Zodat je tijdens je vakantie heerlijk kunt shoppen.  Immers ze echte specialisten in het voorzien van de behoeften van toeristen. Wat je ook zoekt, je vindt het hier. Hetzelfde als in andere toeristische steden elders ter wereld. Eveneens worden hier ook drukbezochte markten gehouden.
Aangenomen wordt dat je praktisch alles kunt vinden. En waar je de meest bijzondere dingen ontdekt.  Hier kan je de internationale sport van het afdingen bij handelaren beoefenen. Bovendien in een bijzondere toepassing van de wet op vraag en aanbod. 

Ligging

Historisch centrum

Echter het historisch centrum van ligt op een kaap die de twee grootste stranden scheidt. Dit zijn het Levante-strand (het “nieuwe” Benidorm). Evenals het Poniente strand.  (Het “oude” Benidorm). Het historische centrum is het oude vissersdorp. Al met al heeft Benidorm nog een derde kleiner strand, Mal Pas.

Wekelijkse markt

Er zijn twee grote markten in Benidorm. De El pueblo markt op woensdag en zondag. En de Foietes markt enkel op woensdag. De meeste toeristen gaan slechts naar de markt die het dichtst bij hun hotel ligt. De El Pueblo markt is in het Rincon de Loix gedeelde (Engelse wijk.  De andere is meer in de buurt van het tramstation bovenaan. 

Toeristische trekpleister

Bovendien is in België en Nederland is hier place to by. Vooral bekend als plaats om te overwinter voor ouderen. Evenals de Britse gepensioneerden brengen hier de winter door. Daar staat tegen over dat  Benidorm een populaire vakantiebestemming is in de zomer. Echter voor gezinnen en jongeren. Die komen hier vooral genieten van het nachtleven. Gesteld dat Benidorm na Londen en Parijs het grootste aantal hotelbedden van Europa heeft. Daardoor ook een groot aantal hotels en appartementen heeft. Evenals  het grootste aantal hoge gebouwen. Omdat Benidorm in de zomer nooit slaapt wordt de stad ook wel eens Beniyork genoemd.

Eten - drinken

Van een snelle fish & Chips of een hamburger met frieten naar een uitgebreid Tappa-menu. Of een heerlijke slow- coocked Paella. Hier kan je zowel goedkoop “vreten” als gastronomisch genieten. Wie de heerlijke Spaanse keuken wil proeven, kan kiezen uit klasse-restaurants met een topkeuken. Al eveneens tot die zeer kleine barretjes waar de moeder des huizes haar recepten maakt. Zoals ze het altijd gekend heeft. Zulke rijkdom aan keuzes en smaken vind je nergens als in deze toeristische trekpleister.

Beginnen met chatten
Hulp nodig? Stuur ons snel een berichtje
Hallo, hoe kunnen wij u verder helpen?