Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Altea

Deze bijzondere  stad is gebouwd op een heuvel. Ook op deze heuvel vind je prachtige witte huisjes hier zo karakteristiek maakt. Bovendien vindt je in deze witte huisjes regelmatig kunstgalerijtjes aan. Hoewel Altea niet een grote stad is desondanks is er genoeg te zien.

Althea - casa asombrosa

Eten - drinken

Onder andere rond het kerkplein en de straatje er om heen vindt je een keuze aan restaurants. Alsook leuke terrasjes om lekker buiten te eten en dat kan hier het grootste deel van het jaar.

Stranden

Altea heeft hoofdzakelijk kiezelstranden hier en daar ook gedeeltelijk zandstranden. Het prettige van de kiezelstranden is dat je geen last hebt van zandkorrels op je ingesmeerde lichaam. Maar ook niet met je mee naar huis neemt. Het is wel aan te raden om waterschoentjes aan te hebben als je gaat zwemmen. Die koop je al voor ongeveer enkele euros. De Middelandse zee is fantastisch vaak heel helder. Regelmatig rustig, alleen de branding is wel eens heftig.

De beroemde kerk

Maar ook met haar blauwe koepels. Wat je in iedere geval moet zien is de hoog gelegen kerk de ´Iglesia Parroquial de Nuestra Señora del Consuelo´. Één van de bekendste en de meest in het oog springende gebouwen is zonder twijfel deze kerk. De koepels, die belegd zijn met blauwe tegels, maken het een unieke publiekstrekker van.

Althea, kerkplein

Prachtige fiets boulevard

Deze stad, gelegen tussen het bekende Benidorm en Calpe, zal de uitvalsbasis zijn om deze geweldige regio te verkennen. Bovendien beschikt Altea over een kust van wel 6 kilometer. Het zal je dus niet verbazen dat er verschillende stranden zijn waar je heerlijk kunt liggen en genieten van de zon.

Logo, Costa-Blanca

Altea bezoeken.

Nog een reden om de stad te bezoeken.
Wat evenzeer  erg gewaardeerd wordt en gezien wordt als een bezienswaardigheid op zich, is het oude centrum (Casco Antiguo). Het is gebouwd op een heuvel waardoor het steile kronkelende straatjes heeft, daaraan vind je schattige, witgekalkte huizen. In de eerste plaats werden die huisjes in de 18de eeuw vooral gebruikt als ambachtelijke werkplaatsen ofwel winkels, galeries maar ook als restaurants.

Prachtige stad

is een prachtige stad, nog steeds gelukkig grotendeels Spaans. Het heeft een prachtige promenade met talloze restaurantjes in allerlei prijsklasses. Je kunt ook op bijna elk terras een drankje nemen en eventueel tapas bestellen. Momenteel wordt er druk gewerkt aan een strand aan de promenade. Dit lijkt heel erg mooi te worden maar het zal nog wel even duren eer dit klaar is. Maar als je op een terrasje zit met een heerlijk glaasje wijn is het leuk om naar de indrukwekkende werkzaamheden te kijken.

Kunst

Kunstzinnigheid en het soort mensen wat zich daardoor aangetrokken voelt. Je vind hen in de nauwe witte straatjes. Rondom de grote kerk met het -met Valenciaans keramiek betegelde- dak. De Nuestra Senora del Consuelo. Die o.a. met de Toren van Galera tot het Culturele Erfgoed van Spanje behoort.