Dutch NL English EN French FR German DE Italian IT Russian RU Spanish ES

Albir

Albir presenteert zich zelfbewust als een kleine mooie badplaats.

Klimaat

Het klimaat is mediterraan en buitengewoon mild.  De zachte en stimulerende temperaturen en een relatieve vochtigheidsgraad van gemiddeld 65% zijn optimaal voor de gezondheid. De gemoedelijke sfeer is mede te danken aan het klimaat, de bewoners, en de bezoekers het gehele jaar door.  

De naam Alfaz komt van het Arabisch en betekent “vruchtbaar land”.   Alfaz del Pi was oorspronkelijk een versterkte dorpskern. Die meer in het binnenland lag om de aanvallen van de Berberse zeerovers af te weren.   Nu, 500 jaar later is Alfaz del Pi een toeristisch bestemming die zich heeft ontwikkeld op menselijk, culturele en stedelijke niveau.  Van de 12.547 inwoners zijn er zo’n 6.000 buitenlands en van 54 verschillende nationaliteiten.  

Playa Albir

Playa Albir

Playa Albir behoort tot de gemeente Alfaz del Pi dat drie kilometer landinwaarts gelegen is vlakbij de Sierra Helada. Gedurende de laatste decennia is Playa Albir uitgegroeid tot een zelfstandige badplaats.  Albir ligt iets ten noorden van Benidorm, tussen het bekende Altea en Benidorm in. Het centrum van Albir is een beetje mondain en zeer verzorgd! Het is hier een stuk rustiger dan in het hectische Benidorm. Maar Albir biedt haar vakantiegasten gezellige terrasjes, mooie boetiekjes. Ook is er een fraaie wandelboulevard en natuurlijk zon, zee en strand!

Video

Raco del Albir Beach

De Raco del Albir Beach is een mooi kiezelstrand. Natuurlijk worden u hier verschillende watersport mogelijkheden aan- geboden.  Er is ook een gratis naaktstrand aan de voet van de Sierra. De marmeren wandelpromenade met palmen wordt ook ‘El Paseo de las Estrellas’ genoemd. Omdat er sterren zijn aangebracht met de namen van acteurs, die hier zijn geweest ter gelegenheid van het jaarlijkse filmfestival. Dat jaarlijks plaatsvindt in de maand juli. 

Foto van de wandelpromenade

Albir, Costa-Blanca, Benidorm, Altea, Alicante, luchthaven

Het centrum

Het kleine langgerekte centrum is voorzien van winkels, restaurants en terrassen, supermarkten met een internationaal aanbod van artikelen en voedingswaar.  Er is een busverbinding naar Altea en Benidorm. De architectuur, in mediterraanse stijl, heeft zich aangepast aan de huidige tendensen, altijd gebruikmakend van het klimaat in deze streek. Daarom ziet u voornamelijk de kleur wit, zwembaden, terrassen in de open lucht, patio´s en tuinen. In el Albir is de bouw van gebouwen van meer dan vijf verdiepingen verboden, teneinde de schitterende uitzichten te behouden. Daarom kiezen talloze families en personen van diverse nationaliteiten voor deze playa om te genieten van de rust en ontspanning op een ideale plek, omgeven door zee en bergen. 

Albir

Albir presenteert zich zelfbewust als een kleine mooie badplaats. Van hieruit kan je historisch gegroeide cultuurlandschappen, afwisselende natuur, en markante steden te bezoeken.  Het is onderdeel van een regio waar heel wat te ontdekken valt.

Dit delen: