Activiteiten

De activiteiten in en rond Benitachell 

Wat te doen Costa Blanca

Er zijn veel leuke activiteiten.
Bijvoorbeeld wandelen, fietsen, duiken en snorkelen, Maar een partijtje golf is nooit ver af. Pretparken, themaparken maar ook dierenparken en waterparken zijn nooit ver weg. Evenals markten, boot excursies, outdoor activiteiten. Liefhebbers van wijnroutes met de bedoeling de bodega’s te bezoeken. Die komen hier zeker aan hun trekken. Bovendien kunnen we niet alles opnoemen maar de voornaamste activiteiten vind je terug op onze site. Volg gewoon het puldown-menu met activiteiten.

Alicate, strand, Costa-Blanca, Spanje

Fietsen & mountainbike

De Costa Blanca staan bekend voor zowel de professionele wielersport maar ook voor amateur- wielrenners en mountainbikers. Ieder jaar wordt het bekender en populairder. Onder andere het zachte winter klimaat trekt veel fietsclubs voor kilometer training. Eveneens  hebben aan de Costa Blanca vele nieuwe routes voor fietsen ontwikkeld.
Meer weten lees dan hier verder.

Windsurfen & paddle

Jávea is een uitstekende plaats voor het beoefenen van surfen of windsurfen. Met de warme wind die met snelheden van 3, 5 tot 7 Beaufort zijn de ideale omstandigheden om de golven te surfen.
Er zijn twee gebieden om te surfen in Jávea, bij Playa di Arenalen bij El Montqnār. Een rots en een stenen strand van ongeveer twee kilometer lengte waar vele dagen per jaar de golven zich vormen om te surfen.
De volledige informatie lees je hier

Waneldijk

Wandelen

Voor degenen die willen wandelen. Vanuit de haven van Jávea is er een wandeling waarbij je aanvankelijk een beetje klautert. Maar het vlakt af tot een lange lus rond de klif. Uiteindelijk kom je dan in San Antonio-kaap of Cap de San Antonio. Dit is de plaats waar de vuurtoren is. Deze vuurtoren zie zowel Jávea aan de ene kant als ook in Denia.  Het is een korte wandeling van ongeveer anderhalve kilometer. In een trager tempo zal je er minstens vijfenveertig minuten over doen. Het kan behoorlijk steil zijn op plaatsen met een hoogte van bijna tweehonderd meter van start tot finish.
Ben je een echte wandelaar, lees dan hier verder,

Video Costa Blanca

Mooiste golfbanen

De mooiste golfbanen van de Costa Blanca zijn gelegen aan Benitachell, Jávea alsook Moreira en Denia. Golf is immers een zeer populaire sport aan de Costa Blanca. Er zijn verschillende golfbanen. Zowel negen als achtien holes evenzeer met als zonder zeezicht. Ook zijn nogal wat Nederlandstalige clubs aan de Costa Blanca.  Keurig geformuleerd bovendien gezellig neergeschreven, dragen zij hun missie uit.  Die varieert van “Het bevorderen en onderhouden van maatschappelijke, sociale en culturele aktiviteiten”.  Anderzijds  “Het gezellig ontmoeten van elkaar en samen wandelen, klaverjassen of toneelspelen om elkaar beter te leren kennen”.
Meer informatie vind je hier

Golf, Costa-Blanca

Snorkelen - duiken

Je kunt prima snorkelen aan de Costa Blanca. De temperatuur is het gehele jaar door aangenaam. Bovendien komt de  gemiddelde temperatuur nooit onder de 12 graden. Dit komt ten eerste door de invloed van de Middellandse Zee. En ten tweede de bergen. Die in het binnenland de warmte vasthouden. In het bijzonder de maanden juni tot en met oktober. Doordat de watertemperatuur dan warmer dan 20 graden is.
De volledige tekst lees je hier,

Tappas, Costa-Blanca

Eten - drinken

Spaans eten is niet alleen lekker. Het wordt vooral ook in flinke hoeveelheden geconsumeerd. Spanjaarden zijn namelijk zeer goede eters. In Spanje kunnen ze zodanige hoeveelheden eten naar binnen werken, dat je je afvraagt waar ze het allemaal laten. De lunch- en dinertijden in Spanje wijken erg af van wat wij gewend zijn. Spanjaarden eten namelijk zowel bij de lunch als bij het avondeten warm. Spaans eten is dus vooral warm eten. De Spanjaarden eten vooral ‘s middags en ‘s avonds erg laat.

Logo, Costa-Blanca

Tennis.

Jávea heeft verscheidene tennisclubs.
De tennis-clubs  bieden tennis activiteiten aan voor spelers van alle leeftijden. Van totale beginner evenals tot internationaal niveau. Dus of je nu een ervaren speler bent die andere spelers wilt ontmoeten.  Of net als de ambitieuze toernooispeler die de uitdaging zoekt om zijn spel naar een hoger niveau te tillen. Evenals het sociale aspect van tennis is goed vertegenwoordigd.  Net als het hele jaar door verschillende evenementen en toernooien georganiseerd worden.
Ze zijn voornamelijk gericht op families en kinderen. Bijgevolg zijn er verschillende activiteiten speciaal op kinderen gericht.

Casa-Asombrosa, golf, golfclub, golfparcours, golf-parcours, golfclubs, golf-club, golf-banen, holes, B&B, hotels, appartementen, boeken, reserveren, klimaat, overwinteren, zacht, zacht-klimaat, winter, zomer, ideaal, prachtige, goede, zee, zee-zicht, bergen, heuvels, groep, alleen, gratis-annuleren, geen-creditkaart, last-minute, best-deals, prijs-kwaliteit, best-prise, Jávea, Benitachell, Benissa, Calpe, Benidorm, Denia, Moreira

Work-shops

Een voorbeeld van één van de workshops fotografie.:
Wil jij graag goede foto’s leren maken met je smartphone? 
Dan is deze cursus perfect voor jouMet deze workshop leer je hoe je de mogelijkheden van je smartphone optimaal benut om snel goede foto’s te maken.
Nieuwsgierig naar de andere workshops, lees verder

Markt

Bent u een groot liefhebber van markten in Spanje. Elke stad heeft wel een centrale overdekte markthal ook wel (Mercado Central) genoemd. Die bovendien dagelijks geopend is van maandag t/m zaterdag. Van 8.00 uur tot 14.30 uur. In het bijzonder in de grote steden heeft elke wijk meestal een overdekte markthal. Echter zijn de gebouwen ook architectonisch interessant. Hoewel het meestal gaat om de producten die er te koop worden aangeboden. Bovendien zijn de producten zijn altijd van een goede kwaliteit.
Markten van de Costa Blanca vind je hier,

Benidorm, Costa-Blanca, B&B, Bed-en-breakfaest, overnachten, hotel, pension, pensioen, overwinteren, 2019, 2020, 2021,

Bezienswaardigheden

Ben je in het bijzonder op zoek bent naar een unieke vakantiebestemming. Zonder de bekende massatoerisme. Dan is de Costa Blanca de geschikste vakantie bestemming.
Wij hebben er een uitgebreide site van gemaakt, hier kan je alles lezen,